Авторът е глобален ръководител на валутната стратегия в Union Bancaire

...
Авторът е глобален ръководител на валутната стратегия в Union Bancaire
Коментари Харесай

Паундът вече не е толкова уязвим

Авторът е световен началник на валутната тактика в Union Bancaire Privée. Това може да звучи като противоречиво изказване след доста години на застой след референдума за Брекзит през 2016 година Въпреки това, има от ден на ден признаци, че паундът е подготвен да тръгне към възходяща наклонност.

Бързият спад в Обединеното кралство инфлацията след пика през 2022 година — както съществена, по този начин и съществена — накара поправените по отношение на инфлацията действителни лихвени проценти да се придвижат към позитивна територия. Това нормално е доста удобно за всяка валута и е необикновена характерност за стерлинга, който през последните години съвсем постоянно е имал негативен действителен лихвен %.

Внимателният цикъл на намаление на лихвените проценти на Bank of England, който в този момент наподобява все по-вероятно да стартира през втората половина на годината, единствено постепенно ще понижи главните лихвени проценти — което значи, че паундът ще се радва на нескончаем интервал на позитивни действителни лихвени проценти.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР