Автор: WELT.DEЕдва една трета от германците вярват, че Украйна все

...
Автор: WELT.DEЕдва една трета от германците вярват, че Украйна все
Коментари Харесай

Welt: 64% от германците смятат, че войната в Украйна е загубена

Автор: WELT.DE

Едва една трета от германците имат вяра, че Украйна към момента може да завоюва войната против Русия, като най-вече са последователите на Зелената партия. Това е резултатът от скорошно изследване на Forsa. Ако федералните избори се организираха в неделя, партия " Ампел " можеше да разчита единствено на една трета от гласовете.

Мнозинството от 64% от немските жители не имат вяра, че Украйна към момента може да завоюва войната, стартирана от Русия. Това сочи последният барометър на трендовете на RTL/n-tv, направен от Forsa. Според изследването 28% към момента имат вяра, че Украйна ще завоюва, като най-вече са последователите на Зелената партия (49%). Привържениците на AfD (пет процента) и на Алианса на Сахра Вагенкнехт (BSW, осем процента) са минимум склонни да имат вяра, че Киев към момента може да завоюва боевете.

Според социолозите войната в Украйна още веднъж играе по-голяма роля. За интервюираните войната е вторият най-съществен въпрос (35%) - незабавно след изпадналото в рецесия немско държавно управление (37%). На трето място е икономическата обстановка (24%), следвана от митингите против десния екстремизъм (19%). Тези демонстрации са били водеща тематика и през миналата седмица.

В неделната анкета няма съвсем никакви промени спрямо миналата седмица. Партиите ХДС/ХСС са отпред в изследването с 31%, пред AfD с 18%. Правителството, формирано от СДПГ, Зелените и СвДП, не може да събере повече от 33% от гласовете. Както и през миналата седмица, социалдемократите са съвсем наедно със Зелените - 14% с 15%. СвДП ще пропусне да влезе още веднъж в Народното събрание с четири %.

Според социолозите алиансът на Сара Вагенкнехт продължава да доближава пет % и ще би трябвало да трепери за влизане. Според сегашната наклонност Лявата партия също няма да успее да доближи петпроцентовата преграда с три %. Единствената смяна, измерена от социолозите, се отнася до Свободните гласоподаватели: те още веднъж са паднали под границата от три %.

През тази седмица канцлерът Олаф Шолц съумя леко да усъвършенства желанията си към него, до момента в който водачът на ХДС Фридрих Мерц загуби част от благоволението си. Ако можеха да гласоподават непосредствено за канцлер, 15 % биха избрали Шолц (+3 процентни пункта), 23 % - Мерц (-2), а непроменени 19 % - Хабек в съзвездието Шолц/Мерц/Хабек. При съзвездието Шолц/Мерц/Баербок Шолц би получил 18% (+2 процентни пункта), Мерц - 26% (-2), а Баербок - 18%, както и през миналата седмица.

 

Данните за желанията на партиите и канцлерите, както и за радара на въпросите, бяха събрани от Forsa от 6 до 12 февруари. База данни: 2502 респонденти. Статистическа неточност: +/- 2,5 процентни пункта. Данните за войната в Украйна бяха събрани на 9 и 12 февруари. База данни: 1004 респонденти. Статистическа неточност: +/- 3 процентни пункта.

 

Инфо: Welt

Превод: " Гласове "

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР