Автор: Питър Хичънс за Дейли МейлЗасмях се с глас в

...
Автор: Питър Хичънс за Дейли МейлЗасмях се с глас в
Коментари Харесай

Питър Хичънс: Може ли някой да ми обясни защо това се нарича евакуация, а не капитулация?

Автор: Питър Хичънс за " Дейли Мейл "

Засмях се с глас в " Маркс енд Спенсър ", когато разбрах, че към този момент продават нещо, наречено " Пиле по киевски " (Chicken Kyiv) (Kyiv, написано по украинското наречие бел. ред.). Очевидно това е тъкмо като остарялото им " Пиле по киевски " (Chicken Kiev) (Kiev, написано по съветското наречие бел. ред.), единствено че с добавена агитация. Казаха ми, че към този момент има и " No Chicken Kyiv " за вегани, без никакво пилешко месо.

Не съм срещал такава вълна от сантиментализъм от времето на безумната полуда след гибелта на принцеса Даяна. Никой не знае нищо за Украйна, само че всеки има мнение за нея.

Една вечер шокирах изтъкната оксфордска преподавателка като я осведомих, че прелестните, благ, свети, съвършени украинци са блокирали водоснабдяването на Крим през 2014 година Тя с право беше шокирана от тази гадна, нецивилизована демонстрация на завист, само че доста по-шокиращо беше, че този високообразован човек не знаеше този значим факт.

По същия метод съвсем никой в образованието, политиката или публицистиката не знае за гадните, расистки корени на украинския шовинизъм, за ужасната история на злодея Степан Бандера (сега украински народен герой) или за дискриминационното неуважение на киевската страна към съветския език. Ако Канада се отнасяше към френскоговорящите си по този начин, както Украйна се отнася към рускоговорящите си, щеше да има интернационално отвращение.

Най-лошото от всичко е необятно публикуваното незнание във връзка с обстоятелството, че президентът Володимир Зеленски, съгласно мен удивителен човек, беше определен с стратегия за мир с Русия. Но когато се опита да направи това, което беше заречен, той беше блокиран от елементи на личната си войска, които обществено се изправиха против него и го унижиха.

В същото време политическите му противници, в това число неонацистите, които несъмнено съществуват в Украйна, излязоха по улиците, с цел да осъдят всевъзможен тип съглашение. Президентът Зеленски рухна. И войната пристигна.

Вече съм споменавал тук, че първият акт на принуждение в тази война в действителност беше подкрепеният от Запада мафиотски пуч, който през 2014 година смъкна законното държавно управление на Украйна. Това беше същинското начало на целия смут. И въпреки да не оправдава идиотското и брутално навлизане на Путин, то в огромна степен оказва помощ за неговото пояснение.

Вижте, аз почитам тези, които в тази война застават на страната на Украйна. Те имат годна позиция, която аз инцидентно не споделям. Но това, против което правя възражение, е изцяло едностранчивият темперамент на публичното мнение тук. То е толкоз неприятно, че е позитивен минус да знаеш каквото и да било по тематиката.

Тя доближи своя връх предходната седмица, когато украинските бранители на стоманодобивния цех в Мариупол, доста от които в действителност са неонацисти от батальона " Азов ", които гордо носят емблеми на Секретен сътрудник на формалните си униформи, се предадоха.

Медиите в Обединеното кралство отразиха това събитие с огромно усърдие, с цел да не упоменат неонацистите и да избегнат думата " капитулация ".

Вместо това се споделяше, че мариуполският гарнизон е бил " евакуиран " в следената от Русия територия. Снимки демонстрират по какъв начин те са обезоръжени и претърсвани от съветски бойци. Но ние дотам сме в плен на едностранчивия взор върху този спор, че даже не можахме да признаем, че те са капитулирали.

Отказът да се одобри такава явна действителност е симптом на полуда.

Лично аз нямам визия на какъв английски интерес служи робската поддръжка на американската политика за разпалване на проблеми в Украйна и вкарване на Русия в пердах.

Може би някой би могъл да ми го изясни на фона на паница с " Пиле по киевски " и бутилка водка. Но с цел да се организира спор, би трябвало да стартираме да одобряваме, че този спор има две страни.

Източник " Гласове "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР