Автор: Мирослава Цанева, имиджмейкър, за ФлашнюзПочти 50 милиона долара бе

...
Автор: Мирослава Цанева, имиджмейкър, за ФлашнюзПочти 50 милиона долара бе
Коментари Харесай

Имотният пазар се „сгромоляса“ – вижте как!

Автор: Мирослава Цанева, имиджмейкър, за Флашнюз

Почти 50 милиона $ бе наказан да заплати този август  Алекс Джоунс по делото за кървавата пукотевица в Санди Хуук, за която години наред той твърди, че е машинация.  На фона на тази невиждана присъда против разпространяването на подправени вести имотният пазар към момента не е гръмнал , и по този начин оставя незадоволени всички, които с боязън чакат това най-накрая да се случи. А вие четете това, тъй като сте фен на сензации…казано по нашенски, елементарен сеирджия(  заглавието ви притегли, нали)…

Разсъжденията по тези насочни точки са няколко, без искания за поредност:
Кликбейт феноменът не е оригиналност в маркетинговото манипулиране. Функционирането му се оказа повече от сполучливо и комфортно за използване, по тази причина кликбейтЪТ с ненаситност се настани и в медиите. Дали ще е промиване на мозъци или нормално зарибяване да се закупи артикул, е все тая – крайната цел има единствено разнообразни форми, не и наличие. Пробиването щита на свободната воля чрез подправяне на информацията е към този момент главен, световен проблем, за мащабите му вижте небрежно едни ориентировъчни числа – 1000 към 100 000 е съотношението при разпространяването на правилно по отношение на погрешно наличие. В един миг никой не знае какво тъкмо доближава до него. Докато се усетиш, си изпил на екс чаша белина….
Лъжата обикаля половината свят, до момента в който истината още си обува обувките – Марк Твен
Съществуването на рецесии от всевъзможен темперамент настаняват подправените вести в извънреден комфорт. Изследване на De Facto показва като източници на дезинформация даже постове и мнения в затворените групи на обществените мрежи – елементарно е да си представим пред какъв мащаб сме изправени. А при такова количество информация все по-трудно ще става да се разпознае истината и разобличи слуха. Второто, както се досещате, среща гневна опозиция – слухът има забележителна устойчивост и възпроизводителни сили. Също по този начин ясно е, че две полуистини не вършат една цяла истина – заблуждаващата информация няма действителна стойност, камо ли добавена.
Дори единствено една  социална рецесия е задоволителна, с цел да изправи пред тестване сетивността на обществото към истината.
Когато имаме съществуване на спешен коктейл (защо не и вид Молотов като ефект), имунната система на същото това общество е застрашена от срив. Нещо сходно се случва по света и у нас през последните години. Ковид пандемията отприщи още по-страшна пандемия – тази на лъжите, заблудите и опълчванията сред хората, нападателна борба върху също толкоз нападателен тепих. Войната в Украйна, с нейното грозно лице, доразви наклонността до краен лимит, към този момент нямаме подправени вести, а същинско осведомително затъмнение(Forbes). Алгоритмите, които управляват новинарския поток в мрежите, са в действителност ботове, които не вършат разлика сред истина и неистина, сред положително и зло. Производителите и разпространителите на дезинформация – също. Най-тревожното е, че на потребителите наподобява това им харесва, мнозина намират в сензацията мотив да влязат в спор и по този начин най-накрая животът им да придобие смисъл.В един бранш кликбейт инженерите са изключително продуктивни. За разлика от пандемията и войната, където вярата е те да са краткотрайни, в имотния пазар постоянно е горещо . Няма по какъв начин да е иначе, откакто предстоящият му световен размер през 2030-та е 5.85 трилиона долара( The Guardian). Може да не се болестите с Ковид или да не ви застигне гневът на Путин, само че все някъде се постанова да живеете. Въпросът какво е влянието на обществените мрежи върху решението за покупка на парцел е с предупреден отговор. Най-голямо е това въздействие върху така наречен милениали и Z – поколението, в международен проект те са най-голямата група купувачи на жилища( за живеене), надлежно са и по-голямата част от потребителите. Апетитен таргет за търговците на подправени вести, чиято хищническа активност генерира годишно милиарди облага. Нашенските кликбейт инженери са не по-малки титани в основаването на бомбастични заглавия, които опяват и погребват всеки ден пазара на парцели, а в действителността той си е още жив и здрав, да речем….в лека простуда. JИнтензитетът, с който слухът си пробива път, директно зависи от стабилността на системата, за която е предопределен. Това може да бъде зле уредена здравна система или непрогледен заможен пазар, инфлационни процеси, енергийна рецесия, проблем при доставките. При парцелите подправената информация наложително оказва въздействие както върху обособените участници, по този начин и върху положението на целия бранш. Колкото е по-непрозрачен един заможен пазар, толкоз повече отрицателните заглавия и мнения оказват въздействие, даже върху цените(познайте измежду кои сме ние). Вмешателството прочее е лавинообразно, защото се натрупва напрежение у хората от всички направления и те просто престават да бъдат съответни консуматори, водят се в решенията си от внушения.
mundus vult decipi ergo decipiatur
Конспиративни разсъждения за подправените вести и техните превъплъщения са излишни( те са част от схемата). Да си напомним, че живеем във време, в което всеки самичък си „ преценява “. В скорошно изследване на Университета в Бирмингам се показва, че дезинформацията оказва разяждащ резултат върху доверието на жителите посред им, върху доверието в демократичните институции, които ги съставляват, което е много тревожна наклонност. Реално видяно, подправената информация визира всяка част от живота на всички, затова тя ни манипулира повече от всичко друго. Честито, имаме си нов чип!
Медийният шоумен Алекс Джоунс години наред назовава излъган спектакъл кървавата пукотевица в учебното заведение Санди Хуук( Кънектикът, 2012 г), голяма покруса, при която умират 20 невръстни деца и 6 възрастни( прикривали са ги с телата си). Присъдата е рекордна, желанието на щатския съд в Тексас е да даде знак за съществуването на воля да се поведе най-накрая някаква сериозна борба с разпространяването на подправена информация, трансформирало се в неугледен и високодоходен бизнес. Възможно е финасовата присъда да не бъде изпълнена в първичната си стойност, допустимо е също по този начин тя да направи Джоунс още по-богат.

А вие, на кое от всичко нагоре повярвахте?

 

Мирослава ЦАНЕВА

03.09.2022

*Редакцията не нови отговорност за наличието на материала, той е предмет на персоналното мнение на автора
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР