Автор: Fox NewsПредседателят на комисията по надзор в Камарата на

...
Автор: Fox NewsПредседателят на комисията по надзор в Камарата на
Коментари Харесай

Камарата на представителите публикува банкови документи за плащанията към Хънтър Байдън от руски и казахстански олигарси, които възлизат на $20 млн.

Автор: Fox News

Председателят на комисията по контрол в Камарата на представителите Джеймс Комер, разгласява в сряда трети меморандум за задграничните бизнес покупко-продажби на семейство Байдън, в който се показват банкови документи, за които се твърди, че Хънтър Байдън и неговите бизнес сътрудници са получили милиони под формата на заплащания от съветски и казахстански олигарси, когато татко му е бил вицепрезидент. 

В меморандума от 19 страници, в който са показани скрийншоти на редактирани банкови записи, се споделя, че милиони заплащания са пристигнали от украинската енергийна компания Burisma Holdings, както и от съветския олигарх Елена Батурина и казахстанския олигарх Кенес Ракишев, и че тогавашният вицепрезидент Байдън е участвал на вечери с Батурина, Ракишев и представител на " Бурисма ", в която работеше Хънтър Байдън.

" Тогавашният вицепрезидент Байдън се е срещал - персонално, за обилни интервали от време - с тези лица или техни представители ", се показва в документа. " Тогавашният вицепрезидент Байдън е провел около 20 телефонни разговора с задгранични бизнес сътрудници на Хънтър Байдън и участва на вечери с задгранични олигарси, които са платили големи суми на Хънтър Байдън. Марката " Джо Байдън " беше единственият артикул, който Байдънови продаваха. "

" Меморандумът за третите банкови записи " следва два предходни меморандума, които обвързват членове на семейство Байдън с заплащания, свързани с юридически лица в Китай и Румъния. Комисията твърди, че задграничните заплащания към семейство Байдън към този момент възлизат на над 20 млн. $.

" По време на вицепрезидентския мандат на Джо Байдън Хънтър Байдън го продаде като " марката ", с цел да получи милиони от олигарси в Казахстан, Русия и Украйна ", съобщи Комер пред медиите.

Комитетът даде скрийншоти на банкови записи, които съгласно тях потвърждават, че Батурина, вдовицата на някогашния кмет на Москва Юрий Лужков, е превела 3,5 млн. $ на Росемонт Сенека Торнтън на 14 февруари 2014 година

След това общо 2 752 711 $ са преведени на Rosemont Seneca Bohai, която Хънтър има взаимно с Арчър, съгласно изказванията на Арчър пред Конгреса от предходната седмица.

В меморандума се споделя, че напролет на 2014 година Байдън е участвал на вечеря с Батурина, Хънтър и други лица в Café Milano във Вашингтон, окръг Колумбия. По време на изявлението си в Конгреса предходната седмица Арчър съобщи, че някогашният министър-председател на Казахстан Карим Масимов и казахстанският олигарх Кенес Ракишев и " евентуално " Лужков също са участвали.

По-рано тази година Масимов беше наказан на 18 години затвор за хипотетичната му роля в опит за прелом.

Fox News към този момент заяви, че една година след първата вечеря Байдън е участвал на втора вечеря на 16 април 2015 година, на която в листата с посетители в Café Milano са били включени Батурина, Лужков, Хънтър, Арчър и Вадим Пожарски, изпълнителен шеф на украинската петролна и газова компания Burisma Holdings.

В меморандума от сряда се споделя, че предоставените записи демонстрират, че на 22 април 2014 година Ракишев, чийто тъст по това време е бил кмет на столицата Астана, е употребявал сингапурското си юридическо лице Novatus Holdings, с цел да преведе 142 300 $ по същата банкова сметка на Rosemont Seneca Bohai, а на идващия ден безусловно същата сума е преведена на автокъща в Ню Джърси за състезателен автомобил Fisker за Хънтър.

От бележката излиза наяве също, че заплащанията от Burisma за Хънтър и Арчър са били преведени на Rosemont Seneca Bohai. 

Според банковите документи Хънтър и Арчър са получавали по 83 333,33 на месец от Burisma, на обща стойност 3 321 379,49 $ от 2014 до 2015 година

" Изглежда, че не са били предоставени никакви действителни услуги, с изключение на достъп до връзките на Байдън, в това число до самия Джо Байдън. И наподобява, че Хънтър Байдън го е дал ", съобщи Комер в сряда. " Това излиза наяве от срещите в Café Milano, където тогавашният вицепрезидент Джо Байдън е вечерял с олигарси от целия свят, които са изпращали пари на сина му. "

Комер съобщи, че комисията ще продължи да търси свидетелски показания, с цел да откри дали Байдън умишлено е разрешил на сина си да продава " марката " си в чужбина.

Говорител на щаба на малцинството в комисията назова третия меморандум " безрезултатен " и съобщи, че той не уличава президента Байдън в никакви нарушавания.

" Джеймс Комер нееднократно е казвал, че това е следствие на Джо Байдън ", съобщи представителят. " И въпреки всичко, нито един от банковите документи, които той е разгласил, не демонстрира заплащания към Джо Байдън. В нито един от прегледаните от него документи не се твърди, нито даже се допуска, че президентът Байдън е направил евентуално непозволено държание, нито пък те демонстрират присъединяване на президента Байдън във финансовите или бизнес връзки на Хънтър Байдън. "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР