Автор: Елизабет Хийт, travelandleisure.comКогато прекрачвате прага на най-добрия хотел в

...
Автор: Елизабет Хийт, travelandleisure.comКогато прекрачвате прага на най-добрия хотел в
Коментари Харесай

Този италиански резорт е обявен за най-добрия хотел в света - ето какъв е той

Автор: Елизабет Хийт, travelandleisure.com

" Когато прекрачвате прага на най-хубавия хотел в света, вие носите със себе си багажа на доста високи упования. И в действителност се настаних в Rosewood Castiglion del Bosco с два предразсъдъка в куфара - освен поради тежестта на премията на Travel + Leisure за най-хубав хотел в света през 2022 година, само че и поради това, че съм дълготраен комшия на хотела. Живея в Умбрия, покрай границата с Тоскана, от 13 години и съвсем толкоз време навестявам и пиша за места за настаняване в цяла Италия. Честно казано, аз съм малко сюрпризирана от Тоскана. А моят сътрудник, роден в Умбрия, е по-зле от мен. Той приема всяка хвалба за Тоскана като засегнатост за по-малкия и земен район на юг и безусловно се впуска в отбрана на обичаната си Умбрия.

Но даже брачният партньор ми, който беше тоскански песимист, беше изумен от този парцел.
 width=
Всичко стартира, когато отклонихме колата си от основния асфалтиран път и се насочихме към обработения чакълен път, който води до курорта с повърхност 5000 акра. Вълнообразните зелени площи на единственото частно голф игрище в Италия се разпростираха от двете ни страни, преди да стартираме да се изкачваме през едноименната гора, с цел да стигнем до рецепцията на хотела. Видяхме каменното борго на върха на хълма, прорязано от високи, мършави кипариси - съвсем наложителни забележителности в Тоскана. Колата и куфарът ни бяха отнесени сега, в който пристигнахме, и, почтено казано, прочувственият ни багаж скоро ни последва.

Първоначално отворен за посетители през 2010 година от семейство Ферагамо, от 2015 година Castiglion del Bosco носи знамето на Rosewood. Курортът е ранно начало на разрастващата се сега в Италия скица на хотелите борго, където изоставени средновековни селища намират нов живот като първокласни места за настаняване, ситуирани в голям брой здания и на повърхност от един хектар. Концепцията разрешава на гостите да се срещнат напълно със селските региони на Италия - въпреки и подбрана версия, от спане и хранене в исторически здания до присъединяване в културно обогатяване и кулинарни прекарвания - всичко това в комфортните граници на селото.

В Castiglion borgo съставлява група от реставрирани селски къщи от 17-и и 18-и век, които се намират наоколо до внушителните руини на дребен палат - castiglion - от 1100 година В комплекса се намира към момента осветената черква от XIV в., в която са непокътнати стенописи на братята Лоренцети, които са значими фигури в средновековното италианско изкуство. От многочислените гледни точки на курорта, в това число терасите на заведенията за хранене, терасираните градини и отопляемия басейн със солена вода, се разкрива превъзходната панорама към долината Вал д`Орча.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР