Автор: Антон Желев, ФейсбукВчерашните драматични събития в Русия доказаха нещо,

...
Автор: Антон Желев, ФейсбукВчерашните драматични събития в Русия доказаха нещо,
Коментари Харесай

Руската демокрация укрепва, но болната фиксация на западните елити срещу Путин им пречи да видят това

Автор: Антон Желев, Facebook

Вчерашните трагични събития в Русия потвърдиха нещо, което проукраинските сили не могат или не желаят да проумеят.

Западът се надяваше със наказания и интернационален напън да принуди съветските жители да се вдигнат на протест против властта. Да смаже стандарта на живот на междинната и олигархична класа и те да смъкват Путин. Искрата трябваше да бъде запалена измежду демократично настроеното гражданско общество, тъй като единствено то абсолютно симпатизира на Запада.

Искрата на гражданското общество фактически се възпламени, само че вместо да поеме демократичен, антивоенен курс, пламъкът потегли в консервативна, хардлайнерска посока.

Кулминацията на този развой е войнишкият протест на Пригожин. Той е представител на голяма каста в съветското общество, която желае да види ефикасна войска, която не просто не отстъпва и не просто взима Донбас, а слага на колене цяла Украйна, заедно с натовските й съдружници.

Пригожин е руснак и родолюбец до мозъка само че костите си. Суров, само че с доста дълбока и рискова емоционалност. Неговият „ марш на справедливостта “ не беше бунт, нито опит за прелом, а войнишки протест с противоположен знак. Целта му не беше да върне бойците по домовете им, а да принуди генералите да ги поведат към Лвов.

Бързото развиване на събитията удостоверява импулсивността на дейностите му и го слага в едно русло с хора като Стрелков.

Именно това в този момент е гражданското общество на Русия – цялост от сериозни към нерешителността и некомпетентността на властта персони, които не жадуват мир, а победа.

В съвсем болната си фиксация върху „ кървавия режим на Путин “, западните елити не могат или не желаят да проумеят, че Русия не е Кремъл и че процесите, които текат там, единствено укрепват съветската народна власт.

Нейната патриотична самородност е същинският зложелател на Запада. Путин е единствено неин проводник.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР