Автор: Андре Беркоф, Радио СюдПоследвайте Гласове в .Германският икономически модел

...
Автор: Андре Беркоф, Радио СюдПоследвайте Гласове в .Германският икономически модел
Коментари Харесай

Оливие Дьоламарш: Не е нужно да си завършил военно училище, за да разбереш, че не Русия е саботирала “Северен поток”

Автор: Андре Беркоф, Радио " Сюд "
Последвайте ”Гласове " в.

Германският стопански модел е напът да почине пред очите ни, Германия ще закъса тежко. И освен това си играят с огъня. Няма потребност да си приключил военно училище, с цел да знаеш, че не руснаците са саботирали " Северен поток ". За руснаците беше задоволително да спрат кранчето, нямаше потребност да се самосаботират, това е изцяло неуместно. За да се размени съветския газ с американски газ, би трябвало да се построят 5000 танкера за полутечен газ. Добре, вие ги нямате. А един танкер не се построява за една седмица. Освен това, когато танкерите за полутечен газ са издигнати и кръстосват Атлантическия океан, би трябвало да има пристанища, които да ги одобряват и да освободят този газ. Този газ е полутечен и би трябвало да се регазифицира, с цел да може да се транспортира. Следователно всичко това са колосални вложения, години наред и, в случай че ги нямате, всичко завършва, безапелационен е френският стопански анализатор Оливие Дьоламарш в изявление за Андре Беркоф по радио " Сюд ".
 
- Кой направи това? Защо? Кой има изгода от този бойкот? Кой има изгода от закононарушението? Какво става, какво може да стане, едновременно в икономическата и геополитическата сфера? Добър ден, Оливие Дьоламарш!

- Добър ден, Андре!
- Вие сте стопански анализатор и съосновател на икономическия бюлетин  (Неподкупните - бел. прочие ). За благополучие, към момента има неподкупни. Какво става, Оливие Дьоламарш? Кой има изгода от това? Знаем, че е имало бойкот, знаем, че в морската вода изтича газ, знаем какво прави водата с газа. Какви са следствията, какво става?
- Последствията са напълно елементарни - повече няма да има газ.
 

 
- Изобщо?
- И изключително Германия, а тя има потребност, тъй като Германия не беше деиндустриализирана изцяло като Франция. Така че те имат потребност от газ. И два-три танкера с полутечен природен газ, който ще им продадат и който въпреки всичко е руски газ - би трябвало да напомним това - т.е. съветски газ, който минава през Китай…
- И през Индия.
- Да, и през Индия, и чиято цена в това време се утроява, само че въпреки всичко това е съветски газ, тъй че, както нормално,  ставаме за смях, само че германците ще се окажат без газ. Напразно повтаряхме отдавна, че растежът, стопанската система са трансформирана сила и, затова, в случай че нямате сила, нямате промишленост, което ще сътвори проблем на Германия, защото, напомням, Германия - това е нейният стопански модел, промишлен модел и на първо място автомобилната промишленост. Но въпреки всичко това е един тип мономодел и този мономодел е напът да почине пред очите ни. Припомням също, че Германия беше водачът на Европейски Съюз.
- Винаги е била, през цялото време на Европейския съюз.
- Тя беше примерът. Днес прочее не Германия ще тегли останалата част от Европа, сигурно не и Франция, тъй че ще се окажем в извънредно тежко състояние. И също така си играят с огъня. Няма потребност да си приключил военното учебно заведение, с цел да знаеш, че не руснаците са го създали. За руснаците беше задоволително да спрат кранчето, нямаше потребност да се самосаботират, това е изцяло неуместно. Така че кой го направи? Има едно видео, което се популяризира в този момент. В него господин Байдън, Walking Dead (Живите мъртви - бел. пр.), ни разказва…
- Че има способи да ни отреже. Оливие Дьоламарш,  казвате, че доставките стопират с този бойкот, значи Германия в действителност ще закъса?
- Тя ще закъса, тъй като казусът - и този проблем съществува през цялото време, това се говореше през цялото време на тези наказания, които са неуместни. За да се размени съветския газ с американски газ, би трябвало да се построят 5000 танкера за полутечен газ. Добре, вие ги нямате. А един танкер не се построява за една седмица. Освен това, когато танкерите за полутечен газ са издигнати и кръстосват Атлантическия океан, би трябвало да има пристанища, които да ги одобряват и да освободят този газ. Този газ е втечнин и би трябвало да се регазифицира, с цел да може да се транспортира. Следователно всичко това са колосални вложения, години наред и, в случай че ги нямате, всичко завършва. Тоест, вие ще можете да скалъпите нещо и да докарате няколко танкера с полутечен газ…
- Именно, Оливие Дьоламарш, какви ще бъдат следствията за Франция, защото Франция въпреки всичко има няколко работещи нуклеарни централи, въпреки и не всичките?
- Много малко, само че въпреки всичко казусът е налице. Те се пробват да припишат енергийната рецесия на украинско-руския спор. Да, само че не той провокира енергийната рецесия. Г-н Путин няма безусловно нищо общо с енергийната рецесия. Енергийната рецесия е непредвидливостта на нашите ръководещи от петнадесет години насам, които не направиха това, което трябваше да се направи, които не предвидиха удара и през днешния ден е доста елементарно за господин Макрон да пристигна и да ни каже, че ще построи 14 нуклеарни реактора. Проблемът е, че те не се строят просто по този начин. Това изисква 10 години. А ние имаме потребност от сила незабавно, не след 10 години.
- Благодаря, Оливие Дьоламарш, благодаря ви, че припомнихте тези елементарни истини!
 
Превод от френски: Галя Дачкова
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР