Автопортрет на Ван Гог, отхвърлен със съмнението, че е фалшив,

...
Автопортрет на Ван Гог, отхвърлен със съмнението, че е фалшив,
Коментари Харесай

Смятаният за фалшив автопортрет на Ван Гог се оказа истински

Автопортрет на Ван Гог, отритнат със подозрението, че е подправен, е заверен за оригинал. Картината, която принадлежи на Националния музей на Норвегия, е рисувана през август 1889 година в дом за психологично заболели покрай Сен Реми де Прованс. Днес тя е на показ в музея на Ван Гог в Амстердам.

Изображението от Осло е мощно объркващ облик, представящ художника, до момента в който излиза от тежка психическа рецесия. Според Луи ван Тилборг, който е старши откривател в музея в Амстердам, това е " единственото произведение, което Ван Гог е рисувал, до момента в който страда от неуравновесеност ". Като подобен, новият автопортрет показва неповторим взор върху положението на създателя.

Ван Гог се изобразява с проницателно лице и тъмно изражение. Лицето му е обърнато единствено отчасти към фена, заобикаляйки погледа му, а очите му имат остъклено отражение. Художникът наподобява слаб и уязвим, с увиснали плещи. Ван Тилборг споделя, че неговият нерешителен, непряк взор " постоянно се среща при пациенти, страдащи от меланхолия и неуравновесеност ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР