Автопаркът на ИА Автомобилна администрация е изцяло обновен с нови

...
Автопаркът на ИА Автомобилна администрация е изцяло обновен с нови
Коментари Харесай

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА " Автомобилна администрация " е напълно освежен с нови 80 автомобила за надзор.

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков посети централата на компанията снабдител и представител на производителя, където му беше показан първия оборудван автомобил.

Всички коли към този момент са доставени и стартира тяхното съоръжение.

От компанията реализатор увериха министъра, че колите ще бъдат изцяло окомплектовани до август , когато ще могат да влязат в приложимост.

От Министерството на превоза означават, че до момента в никакъв случай не са били закупувани толкоз нови коли едновременно за организацията. Последно през 2009 година са доставени 29 транспортни средства.

Към момента " Автомобилна администрация " разполага със 74 леки автомобила за надзор на пътя, като половината от тях са над 20-годишни, мощно амортизирани и с огромен пробег.

Според Гвоздейков това е изцяло недопустимо за страна член на Европейски Съюз, която има задължения по надзор на вътрешния и интернационалния трафик на пасажери и товари.
 Вдигат с 15% заплатите в ДАИ, те стопират стачката
Вдигат с 15% заплатите в ДАИ, те стопират стачката

Увеличението влиза в действие със задна дата от 1 януари

Той съобщи, че остарелият авто парк доста затруднява ефикасното осъществяване на служебните отговорности на инспекторите и генерира високи разноски за техническа поддръжка и гориво

Министърът акцентира, че единствено с изцяло възобновяване на автопарка може да се реализира ефикасен надзор, който е директно обвързван и с поддържането на високо равнище на сигурност на придвижване по пътищата.

За възобновяване на автомобилния парк на ИА " Автомобилна администрация " беше извършена социална поръчка и през ноември предходната година бе подписан контракт със " София Франс Ауто " АД за доставката на 80 нови автомобила с включено съоръжение. Стойността на контракта е 6 353 674 с Данък добавена стойност , като средствата са обезпечени от националния бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР