Автомобилният производител Ford обяви, че ще съкрати 12 000 работни

...
Автомобилният производител Ford обяви, че ще съкрати 12 000 работни
Коментари Харесай

Ford оставя без работа 12 000 от служителите си в Европа до 2020-а

Автомобилният производител Ford разгласи, че ще редуцира 12 000 работни места в европейските си фабрики до 2020 година. Целта на тази стъпка е компанията да се върне към облага на Стария континент, оповестява CNBC.

От сдружението показват, че ще спрат производството в три завода в Русия. Фабриките на марката във Франция и Уелс ще бъдат затворени, а потенциалът на тези във Валенсия и в немския град Заарлуис.

Общо 12 000 работни места в индустриалните бази на Ford и на европейските ѝ джойнт венчъри ще бъдат наранени от съкращенията.

От компанията възнамеряват да насочат повече старания и вложения в региона на хибридните, електрическите и безпилотните коли, с цел да отговорят на по-строгите условия за нездравословни излъчвания, наложени в Европа.

През предишния месец излезе информация, че Ford готви съкращения на 7000 работни места. Тогава стана ясно, че това ще се отнася най-вече за чиновници, заети в администрацията на компанията.

Целта на затварянето на тези позиции беше съкращаването на към 600 милиона $ годишно. Според информацията от май месец измежду освободените трябваше да бъдат част от екипите на Ford в Северна Америка, Европа, Китай и Южна Америка. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР