Автомобилната индустрия се насочва към бъдещето, което ще промени транспорта

...
Автомобилната индустрия се насочва към бъдещето, което ще промени транспорта
Коментари Харесай

Как и кога електромобилите ще станат масови?

Автомобилната промишленост се насочва към бъдещето, което ще промени превоза по същия метод, по който електричеството е трансформирало човечеството. Електрическите и самоуправляващите се транспортни средства вечно ще трансформират автомобилния пейзаж. Въпросът е какъв брой скоро ще се случи това, написа CNN.

Както всяка гражданска война, и тази ще бъде отприщена от търсенето на пазара.

Освен големите изгоди за околната среда, притежателите харесват електрическите си транспортни средства и поради тяхната продуктивност, тихата работа, постоянното ускоряване, жанр, интериорно пространство и доста други.

Дори доста от почитателите на бензиновите мотори бързо се съгласяват, че е доста по-удобно, когато не им се постанова да зареждат на бензиностанция. И лека-полека притежателите, въпреки и от време на време да не го усещат незабавно, стават все по-лоялни към електрическите автомобили си.

Какво обаче може да се каже за хората, които заради една или друга причина не имат електрически автомобил?

Първият въпрос е дали тези хора в действителност желаят да си закупят елкола. Преди към 25 години, когато за първи път концепцията за електрическо транспортно средство стартира действително да се обмисля, се говореше за обсег от към 70 благи. Тогава отговорът на поставения нагоре въпрос беше по-скоро " не ". Днес обаче сме очевидци на революционни промени, които директно рефлектират върху потребителското мнение - през днешния ден отговорът на въпроса е доста по-обнадеждаващ.

Това се удостоверява от скорошно изследване на американския производител на коли General Motors (GM) на потребителското мнение по въпроса. В Лос Анджелис и Чикаго от компанията демонстрират на консуматори шест разнообразни модели SUV - три бензинови и три електрически. " Когато попитахме хора какво биха предпочели преди всичко, 40% от респондентите в Чикаго избраха електрическо SUV, а в Лос Анджелис това направиха 45%. Отговорът на интервюираните е бил подобен макар наградата от няколко хиляди $ от цената на електрическите модели, както и преди държавните данъчни заеми и бонуси, които имаме вяра, че ще продължат да насочват хората към електрическите транспортни средства ", пишат от компанията.

Резултатите от разбора демонстрират, че другите респонденти за декларирали разнообразни терзания, що се отнася до електрическите автомобили. Повечето хора споделят, че желаят транспортни средства, които могат да подхождат по обсег на коли с бензин, а други - че желаят елколите да бъдат по-достъпни. Колкото по-скоро успеем да отговорим на тези провокации, толкоз по-бързо електрическите автомобили ще станат всеобщи, разяснява президентът на GM Марк Рюс.

Разстоянието, което един електрически автомобил може да измине с едно зареждане, към момента е най-голямата преграда.

Повечето интервюирани консуматори изясняват, че желаят да изминат най-малко 480 километра с едно зареждане. И в случай че погледнете пазара през днешния ден, данните удостоверяват това. По-голямата част от продаваните електрически транспортни средства - съвсем 90% - в действителност съставляват единствено шест модела, които са с обсег от 380 километра или повече. Според данните на IHS Markit това са три модела Tesla (Model X, Model S, Model 3), Chevrolet Bolt EV, Hyundai Kona и Kia Niro.

Факт е, че през днешния ден литиево-йонните акумулатори, които зареждат съвсем всички електрически коли на пътя, бързо се усъвършенстват. По този метод те усилват обсега на колите с всяко последващо потомство.

Наскоро GM оповестиха, че Chevrolet Bolt EV 2020 ще има диапазон от 259 благи (414 километра), което е усъвършенстване с 21 благи спрямо предходния модел. Обхватът на елколите ще продължи да се усъвършенства, а тревогата по отношение на обсега безспорно ще се разсее, предвижда Рюс.

Зареждане

Изследването на GM също демонстрира, че максимален е делът на хората, които са желали да си закупят електрически автомобил, само че не са го създали поради неналичието на станции за зареждане.

За да могат електрическите автомобили да бъдат възприети и публикувани всеобщо, би трябвало фирмите производители, фирмите за зареждащи станции, индустриалните групи и държавните управления на страните да работят дружно на всички равнища по веригата, най-много за това потребителите да имат допустимо максимален достъп до публични станции за зареждане - те да бъдат позиционирани на колкото се може повече местоположения, споделя президентът на GM.

Вече следим засилена партньорска интензивност сред производители на елколи и компании за зареждащи станции, както и строителни компании, които построяват огромни инфраструктурни планове, за да се прибавят хиляди спомагателни публични станции за зареждане в Съединени американски щати.

Частните станции за зареждане обаче също са толкоз значими. Близо 80% от притежателите на електрически транспортни средства зареждат транспортните си средства вкъщи, а 15% - на работното място. Останалите консуматори употребяват публични станции, демонстрира проучването на GM.

Следователно по-големите старания в посока безпроблемно зареждане са жизненоважни. В същото време тук важи и пазарният принцип, че колкото по-голямо е търсенето, толкоз по-малка ще става цената. Междувременно от ден на ден компании оферират услуги за монтирането на зареждащи станции по домовете на потребителите. Скоро това би трябвало да стане все по-изгодно, което ще докара до по-голямо улеснение и успокоение измежду притежателите на електрически коли.

Цена

Друго доста значимо преимущество е цената - както на самите транспортни средства, по този начин и цената на употребата.

Повечето притежатели на елколи споделят, че междинната цена за употреба е с към една трета по-ниска от цената за употреба на автомобил с бензинов мотор.

Но цена на самите електрически автомобили към момента е доста по-висока. Точно тук би трябвало да се записва смяна, защото всяко ново потомство акумулатори усъвършенства успеваемостта и понижава разноските. Това обаче не прави наложително цената по-ниска, тъй като разноските по създаването на новите технологии са по-високи.

Гледайки напред, от GM са на мнение, че разноските по електрозадвижващите системи ще се изравнят с тези на моторите в вътрешно горене. Според производителят това ще стане до 10 години или даже по-скоро. След това елколите ще стават все по-добри, по-евтини и по-привлекателни за междинния консуматор, поради в пъти по-ниските си разноски за употреба. И редица други фактори ще допринесат за тази промяна - най-много увеличението на регулаторните разноски за бензиновите и дизеловите мотори.

Премахването на всички тези бариери безспорно ще бъде разковничето за всеобщото прекосяване към електрически автомобили. Те ще бъдат главните транспортни средства, а не кола за прилагане единствено в града да вземем за пример. " Това ще се случи, когато ние като промишленост сме в положение да предложим на потребителите електрически автомобили също толкоз преференциални, ефикасни и комфортни, както и днешните транспортни средства с бензинов и дизелов мотор ", изяснява още Марк Рюс.

В резюме той показва, че с цел да може електрическият автомобил да доближи до върха на веригата, би трябвало производителите по всички посочени индикатори да създадат моделите сходни или по-добри от колите, с които множеството хора са привикнали през днешния ден.

" Ние, производителите, също по този начин би трябвало да осъществим обещанието си да създадем колите на бъдещето по-достъпни, привлекателни и с допустимо максимален диапазон. Когато създадем това, възприемането и прекосяването към електрически транспортни средства ще стане заразно. Това ще се случи по-рано, в сравнение с множеството хора през днешния ден си мислят ", споделя Рюс. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР