Автомобилите, които виждате на снимките са бъдещето на легендарната марка

...
Автомобилите, които виждате на снимките са бъдещето на легендарната марка
Коментари Харесай

Новото MINI семейство : Когато историята срещне бъдещето

Автомобилите, които виждате на фотосите са бъдещето на именитата марка MINI. Бъдеще, което е безапелационно обвързвано с предишното, само че и с извънредно фокусиран взор към утрешния ден.

MINI ще запише присъединяване на тазгодишното ревю IAA в Мюнхен, като ще показа два напълно нови, напълно електрически и напълно цифровизирани автомобила- новото потомство на емблематичното триврато MINI Cooper и новата генерация на Countryman. През април идната година пък ще станем очевидци и на още едно моделно попълнение- дребният първокласен кросовър Aceman.

С премиерата на двата си нови електрическия автомобил, от MINI не оставят никакво подозрение за посоката на развиване на марката- цялостната електрификация. " Благодарение на нашето електрифицирано картинг чувство, завладяващо потребителско преживяване и отговорно отношение, новото семейство MINI е особено основано за градски целеви групи по целия свят ", споделя Стефани Вурст, шеф на MINI.

Без подозрение можем да кажем, че с новите MINI Cooper и Countryman, MINI следва пуристичната дизайн линия, която е определяща за триумфа на марката действително от нейното основаване. При двата нови електрическия автомобил обаче екипът на компанията е разгърнал до невиждани досега измерения дигитализацията и опциите за персонализация, като главен акцент е бордовата система MINI Operating System 9, която предлага невиждани досега благоприятни условия за надзор, включително и гласов.

Най-добрия образец за срещата на цифровото и аналоговото можем да открием в напълно новия кръговиден MINI Interaction Unit OLED многофункционален централен екран и особено създадените и готови в многообразие новаторски текстилни тапицерии.

За от MINI споделят, че е първи по рода си за автомобилната промишленост. Екранът е с диаметър от 240 мм и предлага наситени цветове, сливайки се идеално с общата конюнктура на интериора на бъдещите й коли и с еднообразно добра ергономия за приложимост както от страна на лидера, по този начин и на пасажера начело.

Друг забавен миг към новия екран на MINI е фактът, че неговият програмен продукт е създаден въз основата на AOSP (Android Open Source Project), което е разрешило на екипа на марката в действителност да се развихри, само че и да осъществя забавни решения във връзка с интерфейса.

От MINI употребяват доста подобаващ слоган за новото си бъдеще, сплотяващ в себе си типичното за марката пътно държание, отговорно отношение към промишлеността и света като цяло, и новаторския подход- Charismatic Simplicity.

Интересен миг към новото триврато MINI е смяната в обозначението Cooper, което от през днешния ден нататък няма да бъде употребявано в смисъла на двигателна спецификация. Името ще се употребява както при три-, по този начин и при петвратото MINI, както и при Convertible осъществяването на модела.

Новото триврато електрическо MINI ще стъпи на пазара в две съществени версии- Cooper E и Cooper SE, като втората ще предложи освен по-висока мощ, само че и по-голям свободен пробег. Като равнища на осъществяване, електрическият автомобил е създаден в четири съществени модификации- Essential, Classic, Favoured и спортното JCW.



MINI Cooper E дебютира с електромотор с мощ от 184 конски сили и въртящ миг от 290 Нм, който дава обещание да форсира електрическия автомобил от 0 до 100 км/ч за 7.3 секунди. Интегрираният на борда на колата батериен модул с потенциал от 40.7 kWh е в положение да предложи свободен пробег от 305 километра (WLTP стандарт).

Cooper SE модификацията на новото триврато MINI идва с 218 конски сили, 330 Нм, ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6.7 секунди и опция за изминаването на 402 километра без нужда от дозареждане, с помощта на интегрираната си батерия с потенциал от 54.2 kWh.

По отношение на зареждането, от MINI споделят, че и двете модификации идват с функционалност за бързо зареждане, като при MINI Cooper E пиковият потенциал е 75 kWh, а при MINI Cooper SE е 95 kW, задоволителен за генерирането на заряд от 10% до 80% за под 30 минути.

В две съществени модификации във връзка с конфигурацията на задвижващата система ще се предлага и напълно новото електрическо потомство на Countryman, което е с 13 сантиметра по-дълго и с 6 сантиметра по-високо в съпоставяне със своя предходник. MINI Countryman E ще бъде изпълнен с един електромотор с мощ от 204 конски сили и разполагаем въртящ миг от 250 Нм, което дава обещание опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 8.6 секунди.



Топ-версията Countryman SE ALL4 е двумоторна с обща мощ от 313 конски сили и величествен въртящ миг от съвсем 500 Нм (494 Нм), вследствие на което електрическият автомобил дава обещание ускоряване от 0 до 100 км/ч, което е с 3 секунди по-добро спрямо Countryman E.

По отношение на свободния пробег, от MINI споделят, че съгласно стандарта WLTP, Countryman E ще предложи самостоятелност от 462 километра, а MINI Countryman SE ALL4 такава от 433 километра.

Друга забавна оригиналност в интериора на новото семейство електрически автомобили на MINI е цялостното елиминиране на класическия скоростен лост, който е заместен е от стилен комутатор под централния екран. До него е позиционирано ръководството на режимите на държание, а третият е за MINI Experience Modes, който предлага избор сред до осем MINI Experience режима. Те се конфигурират както въз основата на интерфейса, по този начин и на бордовата система за косвено осветяване на интериора, самото пътно държание на автомобила и особено създадените аудио пакети. Като в допълнение съоръжение ще бъде разполагаем новаторски прожекционен модул, който осветява цялото предно табло с наситени цветове и графики, отговарящи на определеният Experience режим.

Допълнителна функционалност, надзор на огромна част от подсистемите и улеснение на борда на електрическия автомобил пък е реализирана посредством интелигентният личен помощник, който се задейства гласово с командата Hey MINI.

Изцяло нов е и кормилото при новата генерация модели на MINI, като той е изпълнен с двуспицов дизайн и с опция за поръчка на текстилна лента, изпълняваща функционалността на трета спица в долната част на овала.

Нещо, което липсва в интериора, е типичен инструментален панел, като тук той е сменен като функционалност от прожекционен (head-up) екран.

Базовата цена за Германия на електрическото MINI Cooper E е избрана на 32 900 евро, а тази за версията Cooper SE на 36 900 евро. Електрическото MINI Countryman E започва от 43 500 евро, а MINI Countryman SE ALL4 от 49 500 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР