Автомобилите, които попадат в първа екологична група и са най-замърсяващи,

...
Автомобилите, които попадат в първа екологична група и са най-замърсяващи,
Коментари Харесай

Без стари автомобили в центъра на София от следващата година

Автомобилите, които попадат в първа екологична група и са най-замърсяващи, няма да могат да влизат в центъра на София от 1 декември 2023 г . Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в профила си във фейсбук.

Той разясни, че не става въпрос за остарели коли, а за такива с най-ниската екологична категория, които замърсяват доста. По думите му остарял автомобил не влиза автоматизирано в възбраната, в случай че е поддържан и при прегледа не му е избрана еко категория 1 от общо 5.

Движението на неекологични транспортни средства ще бъде лимитирано . Те няма да могат да влизат в така наречен " Малък кръг ", който обгръща зоната сред булевардите " Васил Левски ", " Патриарх Евтимий ", " Ген. Скобелев ", " Сливница " и ул. " Опълченска ". Мярката ще важи единствено през зимата и няма да визира живеещите в този сектор.

Очаква се от 1 декември 2025-а година в действие да влезе и възбраната за влизане на колите от първа екологична група и в така наречен " Голям кръг ", който обгръща зоната сред булевардите " Сливница ", " Данаил Николаев ", " Ситняково ", " П.Яворов ", ул. " Атанас Дуков ", бул. " Х. Ибсен ", бул. " П. Ю. Тодоров ", бул. " И. Е. Гешов " и бул. " Константин Величков ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР