Автомобил, който буквално чете мислите на водача, върху това работят

...
Автомобил, който буквално чете мислите на водача, върху това работят
Коментари Харесай

Модел на "Нисан" чете мислите на водача, за да му помага

Автомобил, който безусловно чете мислите на лидера, върху това работят от " Нисан ". В концептуалния модел " Ай Ем Екс Куро " (IMx KURO Concept), дебютирал на автосалона в Женева, компанията показва и до къде е стигнала.

Както може да се чака, футуристичният автомобил е самостоятелен и електрически. Той разполага и с опция да бъде ръководен от човек, като технологията за хващане на сигналите от мозъка, може да помогне и в двата режима на шофиране.
 Модел на
© Георги Пауновски

Когато " Нисан Ай Ем Екс Куро " се придвижва самичък, улавянето на мозъчните талази ще се употребява, с цел да се дефинира психическото положение на притежателя, като колата ще се опита да го развесели, в случай че е депресиран, или пък да ускори възприятието на еуфория, когато засече такова.

В ръчен режим на ръководство, концепцията е автомобилът да планува желанието на лидера да завие, форсира или спре внезапно, като ще се постарае всяко от тези дейности да стане по-бързо. Досегашните проби на технологията са съгласуваност сред мозъка на лидера и колата, демонстрират понижаване на времето за реакция с сред 0.2 и 0.5 секунди, които могат да са задоволителни, с цел да се избегне случай.
 Модел на
© Георги Пауновски

Неудобството е, че с цел да се засичат мозъчните талази на лидера, той би трябвало да носи особено устройство на главата си. Що се отнася до удобствата на борда на " Нисан Ай Ем Екс Куро ", то пътуващите в него се разполагат на четири самостоятелни кресла с всички вероятни екстри.

При активиране на самостоятелния режим на напредване кормилото потъва в арматурното табло, като по този начин и пред лидера има задоволително място, с цел да се пътува удобно. Концептуалният автомобил се задвижва от два електромотора с обща мощ 429 конски сили. Въпреки това запасът от ход е над 600 километра.
 Модел на
© Георги Пауновски

С " Ай Ем Екс Куро " " Нисан " показва новата си архитектура за електрически автомобили, която се отличава с еднакъв под, невисок център на тежестта и оптималната олекотеност. Новият модел разполага и с опция да се свързва с умни мрежи за доставка на електричество, като се зарежда, когато натоварването е малко, а при пиково ползване отдава ток.
 Модел на
© Нисан

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Женева (492)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР