Автомобил Ferrari, конфискуван от престъпници в Чехия, ще бъде използван

...
Автомобил Ferrari, конфискуван от престъпници в Чехия, ще бъде използван
Коментари Харесай

Чешката полиция ще гони престъпници с Ferrari за 200 000 евро

Автомобил Ferrari, иззет от нарушители в Чехия, ще бъде употребен от локалната полиция за гонене на най-агресивните извършители на закона, съобщи ДПА.

Сребристото Ferrari 458 Italia, което коства 200 000 евро, може да развие скорост от 325 километра в час.

То е уместно да вземем за пример за гонене на крадци на коли, опитващи се да преминат от Чехия в някоя от прилежащите страни.
View this post on Instagram
A post shared by @czechcarguy

За да бъде преобразена иззетата от нарушители кола в полицейски автомобил, са изхарчени 14 000 евро, оповестяват локалните медии.

Само преди седмица чешката полиция подмени част от остарелия си автопарк с модели BMW 540i xDrive Touring. Те ще се употребяват за наблюдаване на трафика по пътищата и автомагистралите на страната.

Новите коли ще са общо 70, като всички ще разполагат със наложителното полицейско съоръжение, както и със система за видеонаблюдение.

Чешките служители на реда обаче не могат да се мерят с дубайските си сътрудници, които карат най-бързата полицейска кола в света. Това е Bugatti Veyron. Полицейският автопарк в емирството включва още Ferrarri FF, Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77, от който са създадени единствено 77 коли, Bentley Continental GT, три хибридни Porsche Panameras, два автомобила BMW i8 и други.

Италианската полиция също разполага със суперавтомобили, измежду които Lamborghini Gallardo LP560-4.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР