Автомелето на АМ „Тракия“ взе четвърта жертва. В продължение на

...
Автомелето на АМ „Тракия“ взе четвърта жертва. В продължение на
Коментари Харесай

Четвърта жертва на касапницата на АМ Тракия

Автомелето на Автомагистрала „ Тракия “ взе четвърта жертва. В продължение на седмица лекари се бориха за живота на 49-годишния Христо Съръчобанов от Свети Влас, който бе признат в извънредно тежко положение в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, написа " Флагман ".

Мъжът е умрял късно нощес, а нещастието за още едно българско семейство е неописуема.

Христо оставя брачна половинка и три дъщери. Хората в Свети Влас го разказват като доста добър човек, който всички познават и безусловно нямало къща, в която да не е работил, тъй като бил занаятчия с в действителност златни ръце.

Хванал се дружно със строителната бригада, която поставя асфалт на Летище „ Безмер “ край Ямбол, с цел да изкарва прехраната на фамилията си.

Както БЛИЦ заяви, жестоката злополука стана на 27 май вечерта. Миниван с шестима строителни служащи, които се прибирали от работа, се обърна в канавката. Трима души починаха, други трима бяха откарани в болница. Сред тях бе и Христо.

Цяла седмица неговите близки, другари и хората, които го познаваха, се молеха той да оцелее.

Зад кормилото на Хюндая бил техническият началник – 49-годишният Димитър Съсков от Карнобат, който евентуално е задремал зад кормилото след тежкия работен ден. Съсков умрял на място, умряли и още двама от мъжете от бургаския кв. " Рудник ".

Трагедията, която лиши четири човешки живота и почерни фамилиите им, се води трудова акцидент, защото определението за този термин се отнася за интервала по време на работа и по естествения път от и до работното място.

„ На дадения стадий се води случай с служащи, които са се прибирали от село Безмер. Заедно с сътрудниците от Национален осигурителен институт ще проверяваме случая, макар че е ПТП и не можем да приказваме за характерен случай на случай по време на работа. Възложено е осъществяване на инспекция на наш екип “, сподели Павлин Васков, шеф на Инспекцията по труда в Бургас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР