Автоматизирането на производството и въвеждането на роботизираната технология може да

...
Автоматизирането на производството и въвеждането на роботизираната технология може да
Коментари Харесай

Роботизацията може да доведе до замяната на 85 милиона работни места с машини

Автоматизирането на производството и въвеждането на роботизираната технология може да докара до замяната на 85 милиона работни места с машини в интервала 2020 година до 2025 година Това се показва в отчет на Китайския интернационален център за познания и развиване, показан в понеделник в Пекин, оповестява ТАСС.

„ Дигиталната промяна носи нови обществени провокации. Автоматизираните индустриални линии и интелигентните роботи могат да заменят огромен брой служащи, които се занимават с монотонна и механична активност. Това ще докара изгубването на обичайните трудоемки специалности ", се споделя в документа. „ Според изчисленията сред 2020 година до 2025 година към 85 милиона работни места ще бъдат сменени с машини “, предизвестяват експертите.

Както означават китайските откриватели, това може да нанесе тежък удар на пазара на труда в разрастващите се страни.

Според изследването, евтината работна ръка и производството с ниска добавена стойност от дълго време се акцентират като преимущества на разрастващите се страни в интернационалната търговия и световната система на разделяне на труда.

„ Тази обстановка може да се промени, защото значима част от работата ще отпадне поради технологиите с изкуствен интелект, 3D принтирането, както и индустриалните роботи, чието потребление може да помогне на напредналите страни да получат преимущества и да възвърнат своята конкурентоспособност при реиндустриализацията “, означават китайските откриватели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР