Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Касини започна да изпраща към

...
Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Касини започна да изпраща към
Коментари Харесай

Касини изпрати детайлни снимки на луната Енцелад!

Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Касини ” стартира да изпраща към Земята последните фотоси на сатурнианската луна Енцелад. Снимките бяха снимани по време на огромното облитане на 28-ми октомври, когато дистанцията сред “Касини ” и Енцелад бе едвам 49 километра!

Учените нямат самообладание да стартират да проучват получените данни от газовия анализатор и праховия детектор на автоматизираната станция. Тези принадлежности съумяха да вземат непосредствено проби от изхвърлените материали от гейзерите на луната. Ще отнеме няколко седмици на учените да проучват изцяло данните, само че се чака по този метод да се разбере какъв е съставът на водния океан, който се намира под повърхността на Енцелад.

“Касини ” ще посети Енцелад още един, финален път. Това ще стане на 19-ти декември, когато автоматизираната станция ще има за задача да мери количеството топлота, което се отделя от вътрешността на луната. По време на това облитане “Касини ” ще мине на разстояние от към 5 000 километра от нея.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР