„Автомагистрали - Черно море“ АД ще получат 9 млн. лв.

...
„Автомагистрали - Черно море“ АД ще получат 9 млн. лв.
Коментари Харесай

МРРБ: „Автомагистрали - Черно море“ АД ще получат 9 млн. лв. до края на седмицата

„ Автомагистрали - Черно море “ АД ще получат 9 млн. лева до края на седмицата. Средствата ще бъдат преведени към компанията от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Това беше контрактувано по време на среща на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министър Валентин Граматиков с представители на протестиращите чиновници на компанията и на „ Иса 2000 “ ЕООД поради забавените разплащания за изпълнени действия по ремонта на автомагистрала „ Тракия “ в сектора Чирпан - Стара Загора.

В срещата участваха също и. д. ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Ивайло Денчев, изпълнителният шеф на „ Автомагистрали “ ЕАД Иван Станчев и ръководителят на Съвета на шефовете на държавното сдружение Десислава Христова.
свързани новини18502на 26.08.2021
Вярно е, че това е дребна част от всичко, което се дължи за вашия труд, за който, като жители на България, сме ви признателни. Търсим метод заплащането да се случва, само че се натъкваме на документи, които го лимитират, въпреки парите да са обезпечени. Има разнообразни способи да излезем от тази обстановка. Освен 9-те млн. лева до края на седмицата, ще намерим и други пари, които също ще се разплащат в къси периоди, съобщи зам.-министър Граматиков пред протестиращите след срещата.

Не съм серпантина да мисля за нито една от нашите компании, които са работили по пътищата на България, откогато съм длъжностен министър, съобщи Виолета Комитова.
С това, което направихте на „ Тракия “, което сътворихте като път, като качество, като периоди и така нататък, можем единствено да се гордеем. Зад вас виждам вашите близки, вашите терзания за това, че не можете да си получите заплатите. Разбирам всичките ви паники. Разбирам потребностите на компанията, която има отговорности към доста подизпълнители. Всичко това е каша, която е въвлякла доста хора - подизпълнители, други компании, други хора, които също може да имат проблеми със заплатите. Проблемът е доста комплициран, само че не сме спирали да мислим за решение, увери районният министър и благодари на служащите на двете компании за търпението.

За дължимите заплащания за ремонта на автомагистралата ще бъде направено съглашение сред АПИ и „ Автомагистрали “ ЕАД с следващи тристранни съглашения сред двете държавни структури и всяка от двете компании с съответни задължения и периоди.

Представителите на протестиращите бяха осведомени детайлно и с предложенията на работната група, ръководена от заместник-министъра на правораздаването Иван Демерджиев.

Работим в посока изпълнените действия да се платят, съобщи министър Комитова.

Имаме доста такива контракти, които са необезпечени финансово. Предишното държавно управление е упълномощило доста работа за над 1 милиард лева, само че е имало 382 млн. лева за 2021 година и ги е изхарчило до 30 април. Затова сме изправени пред тази обстановка, изясни пред медии министър Комитова.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР