Автомагистрали - Черно море“ АД ще получат 9 млн. лв.

...
Автомагистрали - Черно море“ АД ще получат 9 млн. лв.
Коментари Харесай

След като каза, че няма пари Комитова намери 9 млн за протестиращата пътна фирма |

„ Автомагистрали - Черно море “ АД ще получат 9 млн. лева до края на седмицата, а средствата ще бъдат преведени към компанията от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “, заяви пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Няколко часа по-рано Комитова беше на друго мнение. " Нямаме опция в бюджета да заплатим този труд. Много ми е тъжно, с вас съм в тази стачка, нищо, че съм вътре в постройката,

Според пресцентъра решението за погашение на сумата е взето по време на среща на районния длъжностен министър арх. Виолета Комитова и зам.-министъра Валентин Граматиков с представители на протестиращите чиновници на компанията и на „ Иса 2000 “ ЕООД. Поводът са забавените разплащания за изпълнени действия по ремонта на автомагистрала „ Тракия “ в сектора Чирпан - Стара Загора.

На срещата участваха и ръководителят на АПИ Ивайло Денчев и изпълнителният шеф на „ Автомагистрали “ Иван Станчев.

" Вярно е, че това е дребна част от всичко, което се дължи за вашия труд, за който, като жители на България, сме ви признателни. Търсим метод заплащането да се случва, само че се натъкваме на документи, които го лимитират, въпреки парите да са обезпечени. Има разнообразни способи да излезем от тази обстановка. Освен деветте милиона лв. до края на седмицата, ще намерим и други пари, които също ще се разплащат в къси периоди ", разгласи Граматиков пред протестиращите след срещата.



Ще бъде подписано съглашение сред АПИ и " Автомагистрали " за дължимите заплащания по ремонта на автомагистралата с тристранни съглашения с съответни задължения и периоди.

Виолета Комитова е безапелационна, че от министерството работят по това изпълнените действия да се платят. 

" Имаме доста необезпечени финансово контракти. Предишното държавно управление е упълномощило доста работа за над 1 милиарда лева, имало е 382 млн. лева за 2021 година, само че ги е изхарчило до 30 април. Затова сме изправени пред тази обстановка ", сподели още районният министър.

Днес повече от
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР