Автокрацията в Белград е свързана с МоскваКосовският премиер Албин Курти

...
Автокрацията в Белград е свързана с МоскваКосовският премиер Албин Курти
Коментари Харесай

Курти: Сърбия е агресивна и ядосана, трябва да внимаваме

Автокрацията в Белград е обвързвана с Москва
Косовският министър председател Албин Курти сподели, че " Сърбия е нападателна и ядосана ", само че това прави Косово внимателно и даже уплашено, оповестява Ekonomija online.

Курти сподели това при откриването на Центъра за образование по киберсигурност в Косово, като акцентира, че е наясно с риска за сигурността на Балканите и в Европа.

„ Имаме ясна предистория, тъй като нашият северен комшия е нападателен и сърдит и това ни прави внимателни, само че и страхливи. Конфликтите не са междуетнически, не етническите разлики предизвикват спора, а автокрацията в Белград, която е обвързвана с Москва. Винаги сме предупреждавали, че недемократичните страни в нашия район, освен в Източна Европа, съставляват заплаха за сигурността и мира. Но, несъмнено, никой не може да знае това толкоз задълбочено и надълбоко, колкото Съединени американски щати. Какво вършим е да се подготвим колкото можем и знаем, по тази причина открихме този Държавен център за киберсигурност, където ще се организира образованието на специалисти “, сподели Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР