Автобусните линии в Сандански ще бъдат обект на обсъждане на

...
Автобусните линии в Сандански ще бъдат обект на обсъждане на
Коментари Харесай

След решение на ВАС: Автобусните линии в Сандански обект на ново обсъждане на предстояща сесия

Автобусните линии в Сандански ще бъдат обект на разискване на последваща сесия на общинския съвет в Сандански, откакто стана ясно, че Върховен административен съд анулира решението им за разпределянето на автобусните линии сред двете автогари – остарялата, стопанисвана от „ Автогара Сандански “ ООД на съдружниците Искра Геренска и Светла Дънгова, и новата – на отстранения поради спор на ползи общински консултант Румен Пачов.


Решението на съветниците от есента на 2021 година бе атакувано в съда от „ Автогара Сандански “ ООД, която трябваше да обслужва единствено линиите от общинската транспортна скица, автогарата на съветника Пачов получи рейсовете от регионалната и републиканска транспортни схеми.

Това дискриминационно отношение към двете автогари бе резултат от предлагането, което направи притежателят на новата автогара Р. Пачов, в качеството му на общински консултант. Заради това, че е дал своя вот в своя изгода той бе отхвърлен от общински съвет за спор на ползи. В хода на правосъдните каузи и регионалният шеф Ст. Христов се намеси в разногласието,като наложи несъгласие върху решението за маршрутните написания, поради нарушавания в него.

Съдът постанови Общински съвет – Сандански да заплати общо 1450 лева на остарялата автогара за правосъдни разходи.

П.Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР