Автобусни превозвачи започват поетапно повишение на цените на билетите -

...
Автобусни превозвачи започват поетапно повишение на цените на билетите -
Коментари Харесай

Скок в цените на билетите, обявиха от бранша на автобусните превозвачи

Автобусни превозвачи стартират поетапно покачване на цените на билетите - както за градските, по този начин и за междуселищните пътувания от идната седмица, съобщи БНР.

Като съществени аргументи за това от сектора показват високите цени на горивата и намалелия брой на пасажерите, породен от COVID-19.

Магдалена Милтенова ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи разгласи, че по тематиката са извършени диалози с транспортния министър Николай Събев и той е дал своето утвърждение. Тя сподели още, че покачване на цените за транспорт ще е с към 50 % и то на местата където това е допустимо. Милтенова добави, че това няма да реши проблемите в сектора и превозвачите ще продължат да изпитват усложнения.

" Знаете, че за междуселищните автобусни линии не беше гласуван бюджет в Закона за бюджета, тъй че ние нямаме никаква друга опция сега, с изключение на да стартираме поетапно увеличение на цените. Не на всички места цената на билетите ще бъде повишена, по тази причина споделям, че това, най-вероятно, ще се случва поетапно ", съобщи Магдалена Милтенова.

От сектора на автобусните превозвачи чакат поддръжка от страната, с цел да може хората от обитаемоте места да имат обезпечена транспортна услуга и покачването на цената за транспорт да е минимално за пасажерите.

" Ще дам образец с Благоевград. Благоевград работи на цена от 0,80 лева от доста години. В момента там следва нарастване на цената. Цената ще бъде 1,20 лева, само че сами разбирате, че това също е извънредно незадоволително, поради разноските, които ние генерираме ", сподели още Милтенова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР