Автобусите в Пловдив ще се движат до по-късно вечер и

...
Автобусите в Пловдив ще се движат до по-късно вечер и
Коментари Харесай

Автобусите в Пловдив ще се движат до по-късно вечер

Автобусите в Пловдив ще се движат до по-късно вечер и ще бъдат по-редовни. Това оповестиха от Общината, надявайки се по този метод градският превоз да стане по-предпочитан. Предвижда се, с изключение на удължение на работното време, да се усили и броят на курсовете на рейсовете.


В момента градският превоз в Пловдив се движи до 22 часа. За да се удължи времето, от общината ще дават повече средства на транспортните компании. Сега за отплата на картите за преференциално пътешестване превозвачите получават към 5 милиона лв..
Иван Тотев - кмет на Община Пловдив: " Обсъждаме да завишим сумата с към милион, което най-малко на първо четене ще даде до 15 % повече курсове по линиите. "
Най-вероятно във всеки един от кварталите ще има избрани линии, които ще се работят до по-късно. Общината ще дефинира и размера на транспортните средства, с цел да не се движат дребни рейсове в пиковите часове на деня. Според жителите обаче сходни транспортни средства не би трябвало да има.
" Тези дребните рейсчета налага се да не са в градския превоз, тъй като аз съм пътувал в Турция, те ги употребяват като маршрутки, а ние тук возим хора и не е комфортно на седалките да седнеш. "
Хората упорстват общината да следи и за чистотата на рейсовете
" Да бъдат чисти вътре колите. Те са безобразно мръсни. Въздухът е нетърпим, изключително сега. "
Предстои до края на седмицата общината да разгласи и новите графици на автобусните курсове в Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР