"Автобусът не е преминал втори технически преглед", това заяви Главният

...
"Автобусът не е преминал втори технически преглед", това заяви Главният
Коментари Харесай

Цацаров: Прокуратурата внимателно готви обвинения за шефове от АПИ и фирмата, ремонтирала пътя - убиец край Своге!

"Автобусът не е минал втори механически обзор ", това съобщи Главният прокурор Сотир Цацаров на изключителна конференция.

Последния механически обзор е следвало да бъде осъществен на 5 август тази година, само че той не се е състоял. Това е първата допустима версия да повода на злощастната злополука.

Не е имало съобщение до съответните органи на министерството на превоза и ДАИ за маршрута на придвижване на рейса, което се позволява като втора версия по случая.

Сутринта е завършила инспекцията на фирмата-превозвач. Документацията е предадена на проверяващите органи. Фирма „ Мобилус 5” ООД има годен лиценз за осъществяването на автобусен транспорт на пасажери, годен до 14 март 2027 г.”

Това осведоми министърът на превоза Ивайло Московски на брифинга след незабавната среща на институциите в Министерския съвет.

„ Фирмата е записана в град Божурище и има потвърдена финансова непоклатимост, годна до 2019 година На 5 април тази година е осъществена цялостна сложна инспекция на компанията. Не са открити нарушавания към датата на проверката”, посочи той.

„ Установено е, че в лиценза са записани шест рейса. По разпоредба подобен тип транспорти имат задължението да уведомяват авансово „ Автомобилна администрация” при случай на инцидентен транспорт, където би трябвало да се съдържа информация по отношение на маршрута, дата и часа на пътуването. Мястото на потегляне и ориентировъчен час и мястото на идването му. Такава информация към нас няма”, сподели още министър Московски.

Шофьорът е Григор Григоров, който е и шеф на компанията.

Третата тенденция е обвързвана със положението на пътя. Начин на полагане, метод на осъществяване.

От Министерство на вътрешните работи Своге осведомиха, че асфалтовата настилка е била за промяна. Поради тази причина е въведено ограничаване от 40 км/ч. Според Сотир Цацаров, скоростта, с която се е движел рейсът е била 53 км/ч.

Преди две години е положен ремонт на "черния ". Предстои следствие и преценка на осъществените ремонтни действия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР