Автобус с 51 души, пътуващ от София за Македония, изгоря

...
Автобус с 51 души, пътуващ от София за Македония, изгоря
Коментари Харесай

Автобус изгоря на път за Македония, 49 туристи се спасиха

Автобус с 51 души, пътуващ от София за Македония, изгоря изцяло на пътя сред Кюстендил и граничния контролно-пропускателен пункт „ Гюешево” в местността Дервена. Няма потърпевши хора, оповестява Dariknews.bg.

Автобусът е на българска туроператорска компания. Превозното средство било с изрядни документи.

На място има и дежурна група на полицията. Причината за пожара е в развой на изясняване.

„ По първични данни става дума за късо съединяване, което е провокирало пожар по време на придвижване в автобуса”, разяснява представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил Катя Табачка.

Шофьорът е спрял незабавно и 49-те туристи и екскурзовода са били евакуирани. Нито един от пасажерите не е потърпевш. Докато огънят се е разгарял те са изчакали край пътя. После са отпътували назад за София, с различен рейс на фирмата-превозвач.

Сигналът за пожара е постъпил малко след 18.30 часа през днешния ден. На място бяха изпратени два противопожарни автомобила и две коли за спешна помощ. Пътят сред Кюстендил и Гърляно остана затворен за близо 2 часа.

По-рано през днешния ден при различен сходен случай рейс, пътуващ по линията Бургас - Камено, се възпламени.

Около 10.00 часа в полицията бе получен сигнал за зародило задимяване в двигателния отсек на машината. Пътниците - към 15 души, са напуснали транспортното средство, няма потърпевши.

Предстои уточняване на аргументите, довели до техническата нередовност в рейса и последвалото запалване. Превозното средство бе изтеглено настрана от пътя. Движението не бе затворено.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР