Автентичната глупост е една от основните мотивации в българската политика.

...
Автентичната глупост е една от основните мотивации в българската политика.
Коментари Харесай

Антон Кутев: Автентичната глупост е една от основните мотивации в българската политика

Автентичната нелепост е една от главните мотивации в българската политика. Така разяснява тематиката за анулираното гласоподаване на 29 октомври някогашният представител на служебното държавно управление Антон Кутев в предаването „ Тази заран “.

„ Според мен хартиените бюлетини сигурно са помогнали на някого, тъй като те бяха съзнателно наложени. Там, където имах директен взор върху изборите, не видях някаква драма дали ще се гласоподават с машини или на хартия. Очевидно някой доста държеше обаче да има хартия “, разясни той.

Според него шефът на службата би трябвало да се смени

Според него в това, което се случи с кодовете на машините за гласоподаване, са забъркани службите и това е явно. Друг бил въпросът „ какъв е ползата, по какъв метод се е развил той и кой го ръководи “.

Антон Кутев разяснява също по този начин, че ГЕРБ от дълго време не е водач в столицата. „ Ако бойко Борисов се появи в неделя, евентуално ще каже, че е победил в еди какъв брой си области. И това ще е правилно – той ще биде с максимален брой кметове. Но той няма да е победил, тъй като ще е изгубил София, а може би и Варна “, сподели още той и добави, че това ще направи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Зам.-министър Стойнов изясни тестова процедура поради която бе анулиран машинния избор

Бившият представител на служебното държавно управление е безапелационен, че Бойко Борисов от дълго време е изгубил въздействието си и евентуално не той седи зад абсурда с машините за гласоподаване.

„ Честно казано не знам дали има мисъл. Мисъл в тези сюжетни май не доминира. Аз постоянно съм казвал, че една от главните мотивации в българската политика е достоверната нелепост. Ето за какво не мога да се закълна, че тук става дума за някаква смислена интервенция “, разяснява той и въпросът с анулираното машинно гласоподаване.

Това се случва, откакто поради информация от ДАНС гласувахме единствено на хартия на локалния избор

Според него това, което се случи е тежко уронване на престижа на страната. Властта е дадена на хора, които не знаят какво да вършат с нея, а това води до гаф след гаф, сподели още Кутев. И изясни, че машините не са работа на президента. Президентът съгласно него не би трябвало да се намесва в тези пехливански разногласия и той не може да бъде упрекван, че не е деен.

„ Тези избори са доста значими, тъй като при тази разпадната партийна система, която не отговоря на желанията на хората, ще се пренареди партийната система и тези хора, които в този момент станат кметове ще са бъдещите водачи. Тези, които в този момент станат кметове ще са тези, които ще основат новите партии. Това е извънредно значимо “, сподели още Кутев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР