Австрийският външен министър Карин Кнаисл танцува с Владимир Путин на

...
Австрийският външен министър Карин Кнаисл танцува с Владимир Путин на
Коментари Харесай

Вечерни новини: По-важното от уикенда и какво се очаква през новата седмица

Австрийският външен министър Карин Кнаисл танцува с Владимир Путин на сватбата си тази събота в Гамлиц, Австрия

Още по тематиката
Вечерни вести: Борисов се закани на шефката на Търговския указател, борсовият регулатор проверява Мъск и Tesla

И още: Започна строителството на още 16 км от " Хемус " ; Турците ще би трябвало да изплащат по-бързо артикули, купени с кредитни карти; Клиентите на банкрутиралия кипърски осигурител няма да бъдат глобявани за липса на " Гражданска отговорност " до петък
16 авг 2018
Вечерни вести: Търговският указател действително не работи, Турция отговори на Съединени американски щати с мита

И още: След случая в Италия Борисов желае едновременен ремонт на всички мостове; Кабинетът пусна за концесия плажове в Бургас, Созопол, Поморие и Балчик; Разходите порастват по-бързо от приходите
15 авг 2018 Хубаво време, никакви катастрофични събития в България, нито политически кавги - в предпоследния уикенд на август ритъмът на събитията е под знака на летните отпуски. През предишните десетина дни новините с огромна част от политиците са най-вече от Източна България и това е по този начин, тъй като (и) те са на море.

Събитията този уикенд, доколкото ги има, са отгласи на случилото се предходната седмица, като да вземем за пример спрелия Търговски указател. Тази тематика ще продължава да се развива и през идващите дни. Регистърът към момента не е възстановил цялостната си функционалност, а Българска социалистическа партия свикаха изключително съвещание на Народното събрание, с цел да бъде изслушан министър председателят по тази тематика, както и за банкрута на застрахователя " Олимпик "

ПО-ВАЖНОТО ОТ УИКЕНДА

Правителството обмисля помощ на потърпевшите от застрахователя " Олимпик "

Правителството ще прегледа опциите да помогне на потърпевшите от банкрутиралия осигурител " Олимпик ". Това разяснява министър председателят Бойко Борисов при посещаване в Стара Загора в неделя, представен от пресцентъра на Министерския съвет. В понеделник той ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и с управлението на Комисията за финансов контрол (КФН), с цел да обсъдят обстановката и да предложат на българските евродепутати да създадат оферти за промени в европейското законодателство. Премиерът призна, че финансовата интервенция на страната би била рисков казус. " Ние ще им помогнем с адвокати и с каквото можем, доколкото разрешава законът ", сподели той.

Ден по-рано ръководителят на КФН Ралица Агайн разяснява, че засегнатите клиенти по застраховката " Гражданска отговорност " са 197 551 души. Общата сума, която би трябвало да им бъде възобновена по прекратените полици, е 9.35 млн. лева

Цветята и музиката - от Путин

Владимир Путин на сватбата на австрийската външна министърка - на фотографията прегърната от нейния кум

[Reuters]

Австрийската външна министърка Карин Кнайсл предложения на сватбата си в събота съветския президент Владимир Путин и той пристигна с букет цветя, конвой от няколко десетки бронирани автомобила и казашки хор. Извън битовите детайлности за тържеството на 53-годишната министърка, номинирана за този пост от крайнодясната Партия на свободата, поканата към Путин се трансформира и в политически въпрос. Руският президент дойде на сватбата на път за срещата си с немския канцлер Ангела Меркел, само че появяването му в Австрия повдигна още веднъж въпроса за прекомерно околните връзки сред Виена и Москва.

По-малкият съдружен сътрудник в австрийското държавно управление - Партията на свободата, има намерено позитивно отношение към Русия. Формацията е формален сътрудник на " Единна Русия " - формированието на Путин, и намерено се опълчва на глобите против Москва. Австрия сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз и главните рецензии към поканата на външната министърка в този момент са, че съюзът дава спорни сигнали и отслабва натиска за разрешаване на войните в Украйна и Сирия.

След Австрия Путин отпътува за Германия, където беседва с канцлера Ангела Меркел. Целта на срещата е била двамата " да си сверят часовниците " и не са реализирани съответни договорености, заяви представителят на Кремъл. Обсъдени са били горещи тематики като споровете в Украйна и Сирия, Иран и газопровода " Северен поток 2 ", който беше подложен на критика от Съединени американски щати.

Кризата на Илън Мъск навлиза в остра фаза и се отразява на Tesla

Че Илън Мъск изпитва компликации през последните месеци, беше ясно най-малкото по на моменти странните му известия в Twitter. В края на предходната седмица обаче той даде изявление за The New York Times, от което се разбра, че създателят и основен изпълнителен шеф на Tesla е в дълбока рецесия. В прочувствения си диалог с публицистите (прекъсван на няколко пъти от опити на Мъск да овладее сълзите си) той приказва за голямата персонална цена, която заплаща. По неговите лични думи той работи по 120 часа на седмица, от време на време му се постанова да употребява медикаменти, с цел да заспи. Журналистите цитират и представители на борда на Tesla, които настояват, че знаят за случаи, в които той взима и опиати.

Интервюто ускори гласовете, че би трябвало да се търси заместител на Мъск за позицията на основен изпълнителен шеф, или най-малко да се наеме действен шеф, който да прави част от работата на създателя. Акциите на Tesla изгубиха над 9% от цената си в петък и един от огромните въпроси на тази седмица е дали ще продължат да падат още и какъв ще е отговорът на компанията.

ТОВА ЧУХТЕ ЛИ Гражданско отделение?

" Пловдив излиза на едно от челните места в света като чукнеш в Гугъл ", съобщи Бойко Борисов през уикенда. Като изключим енигматичния темперамент на тази имитация мотив за нея беше визитата му на разкопките на феноменална антична гробница край пловдивското село Маноле. Тя е във формата на пирамида с височина от 20 метра. Работата на археолозите още не е приключена и към момента не може да се каже в чест на кого е издигната гробницата, само че догатките на стадия са, че става дума за почитан човек - от римски император, до тракийски цар.

[Правителствена осведомителна служба]

КАКВО съдебна експертиза ОЧАКВА ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

Парламентът ще заседава изключително поради Търговския указател и банкрута на застрахователя " Олимпик "

Народното събрание ще заседава изключително по гледище на депутатите от Българска социалистическа партия. Те ще внесат нужните минимум 48 подписа за задачата в понеделник. Председателят Цвета Караянчева ще дефинира един от идващите седем дни за работен, макар че Народното събрание е в постоянната си лятна почивка до 4 септември.

От " Позитано " 20 желаят още в сряда да бъде изслушан министър-председателят Бойко Борисов поради рецесията в Търговския указател, а министърът на финансите Владислав Горанов - за проблемите с обявилата неплатежоспособност застрахователна компания " Олимпик ". Социалистите ще предложат страната да възвърне парите на засегнатите клиенти от българския обезпечителен фонд, а след това да встъпи в правата им и да води дело против записаната в Кипър компания.

Пълната функционалност на Търговския указател продължава да не е възобновена

И през идната седмица ще продължи драмата към Агенцията по вписванията. В петък шефката на организацията Зорница Даскалова подаде оставка и правосъдният министър Цецка Цачева я одобри, само че Даскалова остава на поста си, до момента в който трае процедурата по координиране с премиера Бойко Борисов. И досега остава незнайно от кой момент ще бъде прекъснато правното отношение й, а в това време стана известно, че организацията остава напълно без управление – преди към месец Даскалова е освободила зам.-директора по целенасоченост, а основен секретар няма от близо година.

Търговският указател продължава да не действа към този момент 10 дни, което е и повода за оставката на Даскалова. Поетапно от предходната сряда се възвръщат вариантите за информации единствено по електронен път, само че остават недостъпни функционалностите по вписване на нови компании и регистриране на промени в настоящите сдружения. При посещаване в Стара Загора в неделя министър председателят Бойко Борисов сподели, че до сряда системата ще работи изцяло.

Паркингът до Националния стадион става заплатен

От понеделник стартира премахването на коли от паркинга до Националния стадион " Васил Левски " в пространството до метростанцията, който става заплатен от септември. Това се постанова, защото стопанисването минава към " Пазари Запад " и Столичната община. Цената за престой ще се дефинира от общината. Паркингът разполага със 100 паркоместа, като върху част от тях в събота и неделя се провежда спонтанен пазар за ски и колела. Той няма да бъде отстранен, само че търговците ще заплащат наем на общината. Паркирането ще остане гратис от лявата страна на стадиона до езерото " Ариана ".

Съединени американски щати и Китай се срещат за търговски договаряния

Търговските договаряния сред Съединени американски щати и Китай ще се възобновят идната седмица, тъкмо преди следващият кръг взаимни мита на артикули за по 16 милиарда $ да влезе в действие. Пекин предприе необикновената стъпка да разгласи предишния четвъртък, че зам.-министърът по търговията ще пътува до Вашингтон. Той е държавен представител с по-ниска позиция и по принцип задграничните му визити не се оповестяват обществено. Американският президент Доналд Тръмп разяснява, че Китай " е припрян да рестартира комерсиалните диалози ". " Ние приказваме с Пекин, те доста желаят да приказваме. Но не са способни да ни предложат договорка, която да е допустима. Така че няма да сключваме никаква договорка, до момента в който не получим такава, което е обективна за страната ни ", споделя Тръмп.

OUT-OF-OFFICE

Наука
21.08

Д-р Брайън Шарплес - доцент в Американската школа по професионална логика на психиката (ASPP) в университета " Аргоси ", Северна Вирджиния, ще опише на следващото издание на Ratio за някои от най-интересните душевен разстройства. Като " синдром на експлодираща глава ", полова интензивност насън (секссомния) или заблуждаващото разбиране, че хората могат да се трансформират в животни (клинична ликантропия). В Kino Cabaña, от 20 ч.

Джаз концерт на морето
22.08

Проектът " Четирима господа пеят джаз " събира Орлин Павлов, Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев и Павел Терзийски. На сцената с тях ще бъде октет " Пловдив ". В клуб " Ментол ", от 22 ч., билети: 12 лева на предварителна продажба и 15 лева в деня на събитието

" Беглика фест "
22 – 27.08

Това е юбилейно десето издание на фестивала в Родопите до бент. " Голям Беглик ". Програмата е великодушна на концерти, уъркшопове, кинопрожекции, специфични занимания за деца. Част от музикалните реализатори са: Balkan Beat, Vataff, Белослава, " Мерудия ", Kottarashky и други Билет за петте дни - 70 лева Пълната стратегия на: www.beglika.org

Кино
До 30.08

Революционната за времето си Нова вълна от чехословашко кино от 60-те години стигна до Бургас. Пръв от селекцията филми е " Черен Петър " на Милош Форман, цялата стратегия ще бъде показана под звездите. Филмите са предоставени от Чешкия център, прожекциите са безвъзмездни. Детайли на: www.sofia.czechcentres.cz
На сцена " Охлюва " в Морската градина в Бургас
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР