Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикъл заяви, че ще

...
Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикъл заяви, че ще
Коментари Харесай

Австрия ще се стреми да не допуска масово мигранти да искат бежански статут в ЕС

Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикъл съобщи, че ще се бори за възбрана мигрантите да подават молби за леговище, до момента в който се намиран на територията на Евросъюза, съобщи Агенция Франс Прес.
" Това ще бъде нашето предложение ", съобщи пред публицисти във Виена министърът, който е от представител на антиимигрантската Партия на Свободата, оповестява БГНЕС.
Според него всякакво друго решение " би окуражило трафикантите да си кажат: " Взимам пари, с цел да ви закарам в Европейския съюз, тъй като там имате обезпеченото право да подадете молба за леговище, а вероятността да ви върнат назад е доста, доста дребна. "
Ако австрийското предложение бъде признато, мигрантите ще би трябвало да подават молби за леговище от бежански лагери отвън Европа. Идеята на Кикъл е да бъде основана един тип " мобилна комисия ". Според визията на Кикъл само бежанци от страни, гранични на Европейски Съюз, ще могат да подават молба за леговище от територията на Евросъюза.
В момента Австрия е ротационен ръководител на Европейски Съюз, което ѝ разрешава да ръководи формалните срещи по въпроса за мигрантската рецесия и да задава дневния ред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР