Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви днес, че

...
Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви днес, че
Коментари Харесай

Австрия обяви терористична опасност от втора степен

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер съобщи през днешния ден, че поради атентата в Брюксел, службите за сигурност преценят, че и в страната съществува " съответна обстановка на опасност и нараснал риск от нахлуване ". Затова в Австрия предизвестието за заплаха от тероризъм е нараснало до втора степен.

От март предходната година в Австрия степента на заплаха беше нараснала и в този момент е висока. Решението беше обявено от министъра на вътрешните работи на конференция дружно с министърката на защитата Клаудия Танер, шефа на службата за държавна сигурност Омар Хаджави-Пирхнер и военният комендант на Виена Курт Вагнер.

Съобщено бе, че полицията ще работи в по-тясно съдействие с въоръжените сили. При потребност до 190 бойци ще бъдат включени в ограничения за отбрана на сигурността в столицата Виена и на други места в страната.

Допълнителни " особено подготвени сили " на армията ще бъдат включени " на първо място в защитата на еврейски институции ". Карнер заяви, че на тези места засиленото наличие ще е очевидно. 

Мерките влизат в действие още тази седмица. Министерският съвет е взел решение през днешния ден присъединяване на бойците към този момент да е лимитирано до края на идващия месец, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР