Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер потвърди на пресконференция

...
Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер потвърди на пресконференция
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър потвърди позицията срещу влизането на България и Румъния в Шенген

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер удостовери на конференция позицията на Австрия против влизането на България и Румъния в Шенген, оповестяват локални медии.

Карнер съобщи, че през първата половина на тази година от страната са изведени  доброволно и наложително 5900 чужденци - с 20 % повече в сравнение с през същия интервал предходната година.

Отделно, по данни на министерството на вътрешните работи, към 18 500 души са избегнали процедурата за даване на леговище, като непринудено са напуснали страната.

" Това е позитивен баланс, само че не е мотив за празнуване, а обвързване да продължим да работим интензивно в тази тенденция ", акцентира австрийският вътрешен министър.

Карнер отхвърли обвиняванията, че австрийски служители на реда вземат участие индиректно в незаконни " пушбек " /отблъскване - термин, който се употребява за мигрантите, които са връщани незабавно назад през граница/. 

" Факт е, че " пушбек " е принудително отбиване на границата. Това е нелегално, правилно е. Допустимо е обаче хората да бъдат връщани назад на границата, в случай че нямат късмет да влязат законно. Това прави Австрия, това явно прави Унгария, това вършат Германия с Австрия, това е естествена процедура ", съобщи в радиоинтервю вътрешният министър.

Въпреки наклонността за понижаване на броя на търсещите леговище, Карнер желае Австрия да продължи да постанова несъгласие на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство за свободно придвижване.

" Граничният надзор е част от триумфите, по тази причина обстановката остава непроменена ", счита австрийският вътрешен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР