Aвстрийският канцлер Карл Нехамер ще се срещне с руския президент

...
Aвстрийският канцлер Карл Нехамер ще се срещне с руския президент
Коментари Харесай

Путин и австрийският канцлер обсъждат ситуацията в Украйна

Aвстрийският канцлер Карл Нехамер ще се срещне с съветския президент Владимир Путин. Нехамер е първият европейски водач, който ще посети Москва от началото на войната в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че тематиката за съветските газови доставки в Австрия също може да бъде наранена по време на договарянията.  " Главната тематика ще бъде обстановката към Украйна. От друга страна, не би трябвало да се изключва разискването на газовите въпроси. Тази тематика е доста настояща за австрийската страна ", сподели той.

Срещата Путин - Нехамер е закрита за публицисти. Не е планувана обичайна при сходни визити обща конференция.

Същевременно нови фрагменти разкриват бомбардирания предишния месец спектакъл в Мариупол. В послание към народа Михайло Подоляк, член на договарящия с Москва екип, съобщи, че украинците би трябвало да изтласкат съветските сили от Донбас, с цел да разполагат с повече тежест в договарянията. Володимир Зеленски ги предизвести да се готвят за още по-мащабни военни дейности на изток. В изявление за „ Си Би Ес “ украинският президент дава отговор на въпрос какви са доказателствата за възможни военни закононарушения на Русия.

След като съветската войска се изтегли от киевска област и пренасочи напъните си към Донбас, във видео в обществените мрежи чеченският водач Рамзан Кадиров още веднъж заприказва за завземане на Киев.

Нова Зеландия разгласи, че изпраща военнотранспортен аероплан „ Херкулес “ с 58 души с военна помощ за Киев. Тя ще бъде разтоварена отвън Украйна.

От Световната банка оповестиха, че чакат украинската стопанска система да се свие с 45% поради войната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР