Австрийският бизнес трябва да убеди политиците във Виена, че влизането

...
Австрийският бизнес трябва да убеди политиците във Виена, че влизането
Коментари Харесай

Мария Габриел със съвет към австрийския бизнес

Австрийският бизнес би трябвало да убеди политиците във Виена, че влизането на България в Шенгенската зона е значимо за фирмите, счита вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. В рамките на Световния стопански конгрес в Давос тя взе участие в полемика за бизнес причините за разширението на Европейски Съюз.

" Солидарността в Европейски Съюз и силата на процеса на разширение откриват нови благоприятни условия пред бизнеса. Приемането на нови страни членки значи, че споделяме общи полезности като демокрацията и върховенството на закона, което в днешнеия комплициран свят е изключително значимо ", сподели Габриел.

Тя добави още, че Европейски Съюз би трябвало да се научи да демонстрира положителните образци в процеса на присъединение на нови страни:

" Има такива образци. Работим със страни претендент членки в разнообразни сфери, да вземем за пример в програмата " Еразъм+ ". Когато бях еврокомисар дадохме началото на партньорството със страните от Западните Балкани и през днешния ден студенти от тези страни имат същите права като състудентите им от страните членки ", напомни Габриел.

" Инициативата " Три морета " трансформира провокациите във благоприятни условия " - това съобщи още Мария Габриел в Давос.

Габриел е обърнала внимание на потребността да бъдат изтъкнати мощните страни на района - хармонизирано законодателство, правна поредност и предвидимост, свободно придвижване на хора, услуги и артикули, динамичен пазар.

Инициативата " Три морета " включва страни от Югоизточна, Централна Европа и Прибалтика и цели по-добра съгласуваност сред районите.

По-рано денем в Давос министър председателят Николай Денков взе присъединяване в панел, обвързван с нововъведенията и науката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР