Австрийски търговци на дребно са подали жалба срещу Amazon пред

...
Австрийски търговци на дребно са подали жалба срещу Amazon пред
Коментари Харесай

Австрийските търговци подадоха жалба срещу Amazon

Австрийски търговци на дребно са подали тъжба против Amazon пред държавния регулатор по конкуренцията поради двойната роля на колоса на електронната търговия на Съединени американски щати като търговец на дребно и пазар.

Европейската комисия и немският антитръстов орган също изследват ролята на Amazon на пазара, оповестява Reuters.

" Получихме тъжба. Разглеждаме я ", съобщи представител на австрийския федерален орган по конкуренция, потвърждавайки изказване на Австрийската асоциация на търговците на дребно.

Главната причина за недоволството, подадено от най-голямата асоциация на търговците на дребно в Австрия, е ролята на Amazon както като търговец на дребно, по този начин и като пазар, където се продават артикули на други търговци на дребно.

Австрийският вестник Der Standart цитира документи, показващи, че австрийският регулатор ще стартира следствие против Amazon.

Според говорителката на антитръстовия орган той единствено преглежда жалбата. " Тези документи не са наши ", уточни сподели тя.

Търговската асоциация счита, че " главният проблем " е двойната роля на Amazon като търговец на дребно и пазар.

" Amazon може на доктрина да види цените на включените (в платформата) търговци на дребно, да подбие цените им, и в дълготраен проект да притегли целия този бизнес ", настояват търговците, добавяйки, че 93% от всички австрийски онлайн купувачи най-малко един път са купили нещо от Amazon.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР