Австрийски лидери призоваха за национално единство, след като лекарка, която

...
Австрийски лидери призоваха за национално единство, след като лекарка, която
Коментари Харесай

Лекарка се самоуби след заплахи от антиваксъри в Австрия

Австрийски водачи приканиха за национално единение, откакто лекарка, която беше застрашена със гибел от антиваксъри и теоретици на конспирацията, се самоуби, съобщи Ройтерс.

„ Нека сложим завършек на това заплашване и втълпяване на боязън. Омразата и нетолерантността нямат място в нашата Австрия “, сподели президентът Александър Ван дер Белен, отдавайки респект на Лиза-Мария Келермайр като доктор, който е мислил за здравето на хората и се опитвал да ги защищити от пандемията.

" Медицинският метод явно е ядосал избрани хора. Антиваксърите я уплашиха, заплашиха я първо в интернет, а по-късно персонално, непосредствено в нейния кабинет ", сподели президентът.

Тялото на лекарката, която постоянно гостуваше в разнообразни медии и насърчаваше имунизацията против Ковид, беше открито в кабинета й в Горна Австрия в петък. Следователите са разкрили и предсмъртно писмо, само че отхвърлят да оповестят наличието му обществено.

Миналия месец Австрия се отхвърли от проектите си да вкара наложителни имунизации против Ковид за възрастни хора с претекста, че мярката надали ще увеличи един от най-ниските равнища на имунизация в Западна Европа.

Миналата година десетки хиляди хора излязоха на митинги против наложения локдаун и проектите на държавното управление да вкара наложителна имунизация.

Смъртта на лекарката, която съгласно австрийската лекарска гилдия отразява доста по-широка наклонност на закани против медицински личен състав, шокира страната. " Омразата към хората не е оправдана. Тази ненавист би трябвало най-сетне да спре ", сподели здравният министър Йоханес Раух./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР