Австрийската столица Виена победи австралийската столица Мелбърн в състезанието за

...
Австрийската столица Виена победи австралийската столица Мелбърн в състезанието за
Коментари Харесай

Обявиха най-добрия град за живеене

Австрийската столица Виена победи австралийската столица Мелбърн в надпреварата за най-хубав за живеене град, заяви Военновъздушни сили. За първи път европейски град е на чело на годишната класацията на Economist Intelligence Unit.
Международният съюз класира 140 градове по разнообразни фактори, в това число политическата непоклатимост, престъпност, обучение и достъп до здравни грижи, съобщи БГНЕС.
При изследването излиза наяве, че максимален прогрес има от всички европейски градове има Манчестър, който скача с 16 места - до 35 място.
Японските градове Осака и Токио влязоха тази година в челните 10 места - надлежно на трето и на седмо място. И при двата града е реализиран забележителен прогрес в класацията, дължащ се главно на понижени равнища на престъпност, както усъвършенствания в градския превоз, оповестява CNN.
Относно Австралия, въпреки и Зеленият континент да отстъпи първото си място, три от градовете ѝ са с едни от най-хубавите резултати. Мелбърн е на второ място, Сидни на пето, а Аделаида на десето.
На дъното на класацията е сирийската столица Дамаск, преди нея се подрежда столицата на Бангладеш, Дака. На трето място в обратна посока е най-големият град в Нигерия – Лагос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР