Австрийската министърка на външните работи Карин Кнайсъл, която влезе в

...
Австрийската министърка на външните работи Карин Кнайсъл, която влезе в
Коментари Харесай

Австрийска министърка танцува валс с Путин и самба с колеги от ЕС

Австрийската министърка на външните работи Карин Кнайсъл, която влезе в новините, откакто танцува валс с съветския президент Владимир Путин на сватбата си по-рано този месец, притегли още веднъж вниманието, откакто през вчерашния ден танцува самба и боса нова с сътрудници от Европейски Съюз във Виена, съобщи Франс прес.

Танците оказват помощ да се вдъхне душа на дипломацията, съобщи Кнайсъл.

Австрийската външна министърка, която бе номинирана за поста от крайнодясната Австрийска партия на свободата, съобщи пред публицисти, че нощес е танцувала със своите сътрудници от Англия, Гърция и Румъния на приема след неофициалната среща на първите дипломати от Европейски Съюз във Виена.

"Танцувах самба и боса нова. Не е нужно дипломацията да бъде единствено замяна на работни бележки, може и да се основава атмосфера, която да разреши реализиране на прогрес " в полемиките, акцентира австрийската външна министърка. Тя назова английския си сътрудник Джереми Хънт "прекрасен танцьор и благородник ", само че акцентира, че танците нямат прикрит политически смисъл.

"Танцувала съм с толкоз мъже ", означи Кнайсъл, предизвиквайки усмивката на ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини.

53-годишната австрийска министърка танцува валс с Владимир Путин, който беше поканен на сватбата й на 18 август в Южна Австрия, а по-късно му благодари с поклон. Снимките от събитието обиколиха света и провокираха остри реакции от медии и опозицията в Австрия, съгласно които това може да навреди на репутацията на страната като неутрална.

Кнайсъл и Путин обявиха, че поканата е имала частен темперамент, а австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе дефинира визитата на съветския президент като "знак на почитание към Австрия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР