Австрийската компания Kreisel Electric умее да привлича вниманието върху себе

...
Австрийската компания Kreisel Electric умее да привлича вниманието върху себе
Коментари Харесай

Австрийската Kreisel направи електрически Hummer за Терминатора

Австрийската компания Kreisel Electric умее да притегля вниманието върху себе си. Миналата зима направи за Арнолд Шварценегер електрическа G-Class-а,след това сподели електрически супер автомобил с външността на прототипа Porsche 910 от „ 24 часа на Льо Ман”. Този път маркетинговият ход е ориентиран към обичания на Арни Hummer H1. Връзката сред компанията и Шварценегер не е инцидентна. Първата е по линия на родната Австрия, а втората – още по-силна. Племенникът Патрик Кнап-Шварценегер е един от първите вложители в компанията на братята Крайзел.

А какъв е бизнесът на братята? Основният профил на стартъпа е проучване в региона на батериите с висока компактност за електрически коли. Според думите на Маркус Крайзел, компанията към този момент е сключила лицензионно съглашение с няколко автомобилни компании и производители на акумулатори, съгласно което тяхна технология за удължение пробега на колите ще влезе в всеобщо ползване до 2020 година Те настояват, че нова технология на изстудяване на батериите може да удължи пробега на автомобила повече от 50%!

Конструкцията на електрическото задвижване на H1 се отличава доста от тази, употребена за електрическия G-Class. Ако при Mercedes-а трансмисията е останала недокосната, а електромоторът и понижаващият редуктор да са инсталирани директно пред штатната раздатъчна кутия, то при модифицирания Hummer на всяка ос е инсталиран електромотор. Сумарната им мощ е 490 к.с. Електрическият всъдеход е екипиран с акумулатори Kreisel Electric с потенциал 100 кВт∙ч, които обезпечават пробег от 300 км. Това звучи впечатляващо на фона на тежестта от 3300 кг на модифицирания Hummer H1. Той може да форсира до 120 км/ч.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Най-скъпата автомобилна марка е… Toyota. Отново

Volvo стряска съперниците с цялостна SUV-гама след появяването на XC40

В Европа започва голям план за самостоятелни машини
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР