Австрийската компания Dunapack Packaging започна изграждането на нова фабрика за

...
Австрийската компания Dunapack Packaging започна изграждането на нова фабрика за
Коментари Харесай

Австрийски опаковъчен гигант влага €45 милиона в нов завод в Румъния

Австрийската компания Dunapack Packaging стартира построяването на нова фабрика за картонени опаковки в Румъния.

Съоръжението на локалното поделение Dunapack Rambox ще бъде ситуирано в Болинтин Дял, покрай Букурещ, а в градежа и оборудването му ще бъдат вложени 45 млн. евро.

Предприятието ще сътвори 150 нови работни места и би трябвало да стартира да действа през юни 2019 година, оповестяват от компанията, представени от румънски медии.

Фабриката, чийто потенциал е потенциал е 180 млн. кв. м картонени опаковки, ще работи като допълваща индустриална площадка на завода на Dunapack Rambox в Сфънту Георге, окръг Ковасна, който ще получи обилни механически усъвършенствания.

Заедно двете предприятия би трябвало да доближат годишен индустриален потенциал от 300 млн. кв. м картонени опаковки. Собственик на опаковъчните компании и техните фабрики е австрийската Prinzhorn Group, която има 6600 чиновници в 15 страни и е измежду водачите в региона на пакетирането, хартията и преработването в Европа.

Новият цех в Болинтин ще бъде с повърхност 27 000 кв. м ще разполага с най-съвременно съоръжение, като огромна част от дейностите ще бъдат автоматизирани.

" Румъния беше и към момента е един от основните ни пазари за напредък. С поддръжката на локалните управляващи и всички нужни запаси, ние имаме удоволствието да предприемем тази значима стъпка в този витален и разрастващ се пазар ", споделя Корд Принцхорн, изпълнителен шеф на фамилната компания Prinzhorn Group.

Новият продуктов микс на завода в Болинтин Дял ще се състои от висококачествени кутии от велпапе, индустриални опаковки за насипни артикули, опаковки за търговия на дребно и електронна търговия, както и необятна гама от други висококачествени, многоцветни опаковъчни решения. Целта му е да отговори на потребностите на все по-сегментирания потребителски пазар.

" Изключителното местонахождение на новата фабрика на Dunapack Rambox, ситуирана единствено на 20 км от Букурещ, ни разрешава да предоставим на румънските ни клиенти допустимо най-хубавото качество на продукта и благоприятни условия за обслужване. Освен това, с помощта на нашата гъвкава конфигурация на машините, имаме опция да реагираме бързо и дейно на нови индустриални провокации ", изяснява Александър Енценберг, изпълнителен шеф на Dunapack Packaging Division.

В момента Dunapack Rambox доставя опаковки на над 500 клиенти във всички огромни промишлености.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР