Австрия ще пусне България в Шенген само ако приема бежанци

...
Австрия ще пусне България в Шенген само ако приема бежанци
Коментари Харесай

Вечерни новини: Приемане на мигранти срещу влизане в Шенген; Бързи фалити на фирми

Австрия ще пусне България в Шенген единствено в случай че приема бежанци от Афганистан и Сирия
Изглежда не е по никакъв начин несъмнено, че България ще се причисли към въздушния и морски Шенген през март, а цялостното консолидиране с европейското пространство за свободно придвижване наподобява като мираж. Това се схваща от думите на вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер.
Създава се бърза процедура за разпродажба на компании
Министерството на правораздаването предлага промени в Търговския закон, посредством които се основават изискванията за осъществяване на производството по разпродажба в къси периоди. За задачата се създава на нов член 274а „ Бързо произвеждане по разпродажба “.
Основната рента в България потегли надолу
Българската национална банка (БНБ) дефинира по-нисък размер на главен лихвен % за януари. Простата годишна рента действително не се дефинира от централната банка, а се образува на база лихвените равнища при действително подписаните покупко-продажби от комерсиалните банки.
Незаконното строителство на „ Хемус “ влезе за утвърждение в Народното събрание
Узаконяването на противозаконни инфраструктурни градежи, които нямат нужната строителна документи, само че дават отговор на техническите правила, влиза за разглеждане в Народното събрание. Промените в Закона за устройство на територията са входирани от Министерски съвет на 28 декември. Ако бъде признат, законопроектът ще засегне обществени държавни и общински обекти.
Навигацията на Гугъл Maps остава без режим на шофиране
Гугъл Maps евентуално ще остане без функционалността си „ режим на шофиране “ от февруари 2024 година Това излиза наяве от изявления в няколко интернационалните профилирани издания. Кодовите фрагменти, открити в най-новата версия 14.52 на приложението за Android, демонстрират, че усъвършенстваният потребителски интерфейс за режим на шофиране е подготвен за унищожаване.
„ Булгаргаз “ предвижда още по-ниска цена на газа за януари
Цената на природния газ ще падне с към 11% през януари. Това са упованията на „ Булгаргаз “, изразени по време на съвещанието на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), извършено в петък. Предварителната прогноза на публичния снабдител, направена в средата на месеца, беше за поевтиняване с 8% по отношение на декември.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР