Австрия отхвърли официално искане на Турция да се присъедини към

...
Австрия отхвърли официално искане на Турция да се присъедини към
Коментари Харесай

Австрия отхвърля искането на Турция за участие във военен пр...

Австрия отхвърли публично искане на Турция да се причисли към една от водещите политики на Европейски Съюз в региона на защитата и сигурността, известна като Постоянно структурирано съдействие по въпросите на сигурността и защитата (PESCO), съобщи организация " Арабски вести " през вчерашния ден.

В решението си Австрия показва влошените демократични полезности и връзките на Турция с Европейски Съюз.

PESCO обгръща 46 взаимни отбранителни плана в партньорство с 24 държави-членки на Европейски Съюз, като се явява една от основните политики на защитата и сигурността на съюза.

Турция подаде заявление за присъединяване във военния план през май, макар напрегнатите връзки с Гърция и Кипър.

Марк Пиерини, някогашен дипломат на Европейски Съюз в Турция, а в този момент анализатор в Карнеги Европа, сподели пред организация " Арабски вести ": „ Позицията на Австрия е изразена прекомерно изрично, само че евентуално отразява цялостната позиция на Европейски Съюз по въпроса за присъединяване на Турция в PESCO “.

„ Общата причина е, че сегашната архитектура на върховенството на закона в Турция към този момент няма доста общо с европейската и никой не вижда огромна вероятност за усъвършенстване в близкото бъдеще “, сподели той.

Нарастващото напрежение сред Турция и Гърция, както и Кипър се счита, че основава основни спънки за присъединяване на Турция в PESCO.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР