Австрия няма да експулсира руски дипломати в рамките на "аферата

...
Австрия няма да експулсира руски дипломати в рамките на "аферата
Коментари Харесай

Австрия няма да гони руски дипломати

Австрия няма да експулсира съветски дипломати в границите на "аферата Скрипал ". Това разгласи австрийското държавно управление през днешния ден, като посочи, че желае да резервира в качеството си на "неутрална страна " опцията за разговор с Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

"Ние поддържаме решението за отзоваване на посланика на Европейски Съюз в Москва, само че няма да вземем ограничения в народен проект ", се споделя в общо изказване на консервативния канцлер на Австрия Себастиан Курц и на министърката на външните работи от Австрийската партия на свободата Карин Кнайсъл. "Искаме да запазим отворени каналите за връзка с Русия ", се добавя в документа. В него се акцентира, че "Австрия е неутрална страна и се счита като мост сред Изтока и Запада ".

По-рано през днешния ден редица страни, измежду които и 16 от Европейски Съюз, оповестиха, че гонят съветски дипломати. Сред тях бяха Съединени американски щати (60 дипломати), Канада (4 дипломати и отказани 3 кандидатури за нов дипломатически персонал), Украйна (13 дипломати), Германия, Франция и Полша (по 4), Чехия и Литва (по 3), Испания, Холандия, Дания, Италия, Албания (по 2), Швеция, Хърватия, Румъния, Финландия, Естония, Латвия, Норвегия и Унгария (по 1). Освен това Белият дом сподели, че следва да бъде закрито съветското консулство в Сиатъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР