Австрия и Нидерландия не искат разширяване на Шенген през декември.

...
Австрия и Нидерландия не искат разширяване на Шенген през декември.
Коментари Харесай

Австрия и Нидерландия не искат разширяване на Шенген през декември

Австрия и Нидерландия не желаят разширение на Шенген през декември. Австрийският канцлер Карл Нехамер одобри през вчерашния ден във Виена премиера на Нидерландия Марк Рюте, с цел да обсъдят тематиката за миграцията. Изглежда не престават да са на същата вълна, разяснява през днешния ден румънският информативен уебсайт " зиаре ".

" Единни сме в нашата опозиция против разширението на Шенген сега ", е декларирал Карл Нехамер, представен от " Кронен цайтунг ".

Нидерландия и Австрия се готвят да изискат дружно решения в битката против незаконната миграция на изключителната среща на Европейски Съюз, планувана за началото на идващия месец. Премиерът на Нидерландия сподели, че вижда консенсус по тематиката в Европейски Съюз, само че счита, че ще бъдат нужни няколко срещи на върха за решаването на този проблем.

Австрийският канцлер Карл Нехамер акцентира настояването за финансова поддръжка от страна на Европейски Съюз за България и Гърция за защита на външните граници на съюза. По думите му Австрия и Нидерландия имат едни и същи проблеми с прехвърлянето на бежанци.

Карл Нехамер упрекна Европейската комисия, която не желае да финансира огради по границите, че има идеологически метод към казуса. 

" Не е вярно България да бъде оставена сама с разноските, тъй като в реалност българските гранични служители на реда пазят и границите на Австрия и Нидерландия. Това не е идеологически метод, а прагматичен ", споделя Нехамер, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Трябва да бъдем гъвкави и изобретателни. Също по този начин е належащо финансиране за техническо съоръжение, за личен състав и за дронове. От основно значение е страни като България и Румъния да получат поддръжка. Една ограда, която не се следи, не е преграда ", е показал австрийският канцлер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР