Австрия и Нидерландия казаха не на членството на България в

...
Австрия и Нидерландия казаха не на членството на България в
Коментари Харесай

Джема Грозданова: Заявките за Шенген през октомври са само хубави пожелания, лошите отношения между БСП и Радев са единствено в публичното пространство

Австрия и Нидерландия споделиха " не " на участието на България в Шенген. Отговорността за това, че не бяхме признати в Шенген, е на всички. Очакванията да бъдем признати в Шенген в този момент бяха нереалистични. Заявките за банкет през октомври следващата година са единствено хубави пожелания - ще се осъществят единствено в случай че си свършим работата. Решението за Шенген беше политическо, а не техническо Това съобщи зам.-председателят на " Републиканци за България " Джема Грозданова пред. По думите ѝ " ситуацията с еврозоната " е безусловно същото.
" Имам възприятието, че поддържаме неприятната политическа конюнктура в страната, единствено и единствено да не приключим своята евроинтеграция. Длъжни сме да влезем и в еврозоната, и в Шенген ", акцентира Грозданова. Според нея държавното управление на " Продължаваме промяната " не е направило задоволително, с цел да внесе изясненост измежду жителите по въпроса с приемането на еврото.  " Имам чувството, че няма да влезем в еврозоната на 1 януари 2024 година Ако нямаме държавно управление, а нещата вървят натам - следват длъжностен кабинет, избори и договаряния ", предвижда тя. Грозданова изрази упованията си, че след евентуалните последващи избори ГЕРБ към този момент ще е подготвена да направи държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - " те ще изпълнят целия си 4-годишен мандат ". " Ветото за измененията в Изборния кодекс беше една игра от страна на Радев. Лошите връзки сред президента и Българска социалистическа партия са само в общественото пространство, не знаем какво става зад кулисите ", уточни Грозданова. 

Зам-.председателят на " Републиканци за  България " означи, че болшинство няма да бъде реализирано нито с втория, нито с третия мандат.  Гостът установи, че ГЕРБ е заложила на експертен кабинет, " с цел да си върне легитимността ". " Борисов и ГЕРБ ще пришият на ревера си още една брошка, сходна на Съюз на демократичните сили - Национална движение „Симеон Втори". Хора, които се усещат позабравени, биха се изкушили да се върнат в политиката посредством ГЕРБ ", сподели още Грозданова.  " Демократичната общественост има късмет за триумф. Някой би трябвало да излезе и да даде лице на нещо ново ", приключи тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР