Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия,

...
Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия,
Коментари Харесай

И България има от партидата ваксини на АстраЗенека, временно спряна заради смъртен случай в Австрия |

Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Испания и Швеция са получили от партидата ABV5300 ваксини на " АстраЗенека ".

Това се споделя в известие на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) поради инспекция на смъртен случай в Австрия, където ваксина от тази партида е била сложена на умрял по-късно пациент. 

На 7 март беше обявено, че в с ваксини против COVID-19 на " АстраЗенека " като защитна мярка, до момента в който се проверява смъртен случай на жена и болестта на различен човек след имунизация от партидата.

Говорител на " АстраЗенека " тогава съобщи, че не са доказани съществени нежелани реакции, свързани с имунизацията и добави, че всички партиди са обект на непоколебим надзор на качеството.

От ЕМА през днешния ден оповестяват, че към 9 март има данни за общо 22 случая на емболични усложнения сред 3-те милиона души, имунизирани с препарата на " АстраЗенека " в Европа.

Предварителната инспекция на ЕМА демонстрира, че няма съответен проблем с партидата.  Агенцията отбелязва, че към този момент няма данни смъртният случай да е настъпил поради непосочен непряк резултат в листовката. 

При имунизиране с дози от посочената партида в Австрия са открити два тревожни случая. При първия пациентът е умрял 10 дни след имунизация, а при втория случай имунизираният се възвръща от белодробна емболия. До през вчерашния ден са получени още два сигнала за белодробна тромбоемболични случая след имунизиране. 

Освен Австрия, Естония, Литва, Латвия и Люксембург също са спрели имунизирането с въпросната партида - ABV5300.

Партидата съдържа общо 1 млн. дози, доставени в 17 страни. Разследването продължава, съобщават още от ЕМА. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР