Австралийците са похарчили около 12,4 млрд. австралийски долара (8,2 млрд.

...
Австралийците са похарчили около 12,4 млрд. австралийски долара (8,2 млрд.
Коментари Харесай

От анализ на отпадните води: австралийците са похарчили над 8 млрд. USD за наркотици за година

Австралийците са похарчили към 12,4 милиарда австралийски $ (8,2 милиарда щатски долара) за една година за кокаин, хероин, екстази и метиламфетамин, сочи разбор на Австралийската комисия за разузнаване на незаконните действия в страната, представен от ДПА.

Само за метиламфетамин сред август 2022 година и август 2023 година са били изхарчени към 10,5 милиарда $, се споделя в отчет на комисията, основан на разбор на отпадните води. Според него за година потреблението на опиата в страната се е нараснало с 1,5 тона до 10,5 тона.

Общо над 16,5 тона метамфетамин, кокаин, хероин и екстази са били използвани през 12-те месеца до август 2023 година Увеличението със 17% по отношение на миналата година се дължи най-много на 19% растеж на използването на кокаин до 4 тона и 19% растеж на използването на метамфетамин. В допълнение за този интервал са били използвани и към 13,6 тона канабис. С това общо за интервала австралийците са употребявали над 30 тона от петте гореизброени опиата.

Данните обгръщат 14,5 милиона австралийци - към 57% от популацията на страната - и се основават на проби от отпадните води, събрани от цялата страна през август и октомври 2023 година, показва Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР