Австралийският тенисист Джон Милман критикува решението на тримата най-успешни играчи

...
Австралийският тенисист Джон Милман критикува решението на тримата най-успешни играчи
Коментари Харесай

Тенисист „скочи” срещу плана на Джокович, Надал и Федерер

Австралийският тенисист Джон Милман подлага на критика решението на тримата най-успешни играчи - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, да основат фонд, който да подкрепя по-ниско ранкираните състезатели.

"Ако сме обезпокоени за играчите от 250-о до 700-но място в света, за какво бе нужно да се чака появяването на тази световна пандемия, с цел да бъде осъзнато нещо толкоз явно. Твърде доста години огромните пари в тениса са заложени единствено в огромните надпревари за сметка на дребните ", написа заемащия 43-то място в международната класация Милман в профила си в Туитър.

Джокович, който е президент на Съвета на играчите в АТП, неотдавна съобщи пред "Екип ", че е изпратил писма до всички играчи от топ 100, в които ги моли да дарят пари за фонда, като сумата е разпределена съгласно канара. Играчите от топ 5 са помолени да оказват помощ с по 30 000 $, до момента в който Милман попада в групата с дарения от 10 000 $.

Според сърбина задачата е да се съберат общо 4,5 милиона $, като част от тях ще бъдат набавени и от шампионатите от Големия шлем и Финалите на АТП. Сумата ще бъде разпределена по равно сред играчите, като всеки от тях ще получи по 10 000 $.

Заради световната пандемия от COVID-19 от началото на март бяха спрени всички надпревари по тенис, проведени от АТП.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР