Австралийският щат Нов Южен Уелс регистрира най-големия си дневен ръст

...
Австралийският щат Нов Южен Уелс регистрира най-големия си дневен ръст
Коментари Харесай

Австралия със скок на заразени с коронавирус

Австралийският щат Нов Южен Уелс записва най-големия си дневен растеж на инфектирани с COVID-19 тази година, съобщи "Ройтерс ". Сидни, столицата на щата, дом на една пета от 25-милионното население на Австралия, е потърпевш най-силно от мощно заразния "Делта " вид на вируса в страната през последните две седмици.

Премиерът на щата Гладис Береджиклян заяви за 35 нови случая, 29 от които са свързани с предходни случаи. 31 случая бяха регистрирани ден по-рано, като общите при настоящето огнище доближиха над 250 инфектирани. "Докато броят на случаите нараства, виждаме по-голям дял от тези в изолираност, което желаеме да забележим ", сподели Береджиклян на конференция. Не сме виждали голям скок в случаите, само че знаем, че идващите няколко дни са сериозни. "

Сидни е в двуседмична обсада. Береджиклян сподели, че към момента е рано да се вземе решение дали да се удължи мярката. "Здравните специалисти всекидневно дават препоръки, сподели тя. Предполагам, че през идната седмица ще бъдем в положение да кажем. "

На други места в петък вечерта бяха вдигнати блокадите в Западна Австралия, Северната територия и някои региони на щата Куинсланд. Премиерът на Куинсланд Анастасия Палашчук удостовери, че блокирането в Бризбейн ще бъде анулирано по-късно в събота, защото тя заяви за пет нови случая на COVID-19 в щата.

Заключванията, бързото следене на контактите и строгите правила за обществено разграничаване помогнаха на Австралия да потисне предходни огнища, само че бързо разпространяващият се вариант разтревожи управляващите на фона на мудна национална имунизация.

Австралия е записала от началото на пандемията общо малко над 30 000 инфектирани и 910 умряли при население от към 25 млн. души.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР