Австралийският премиер Антъни Албанезе отдаде днес почит на британската кралица

...
Австралийският премиер Антъни Албанезе отдаде днес почит на британската кралица
Коментари Харесай

Австралийският премиер почете кралица Елизабет Втора с церемония по полагане на венци


Австралийският министър председател Антъни Албанезе отдаде през днешния ден респект на английската кралица Елизабет Втора с гала по полагане на венци в Народното събрание в Канбера, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 68
Премиерът Албанезе, генерал-губернаторът Дейвид Хърли и други видни персони минаха през Народното събрание до Терасата на Кралицата, където поставиха венци пред бронзовата скулптура на кралица Елизабет Втора.

Кралицата, която умря на 96-годишна възраст, откри бронзовата си скулптура на терасата през 1988 година, до момента в който беше на посещаване в Австралия за откриването на новата постройка на Народното събрание.

Британският монарх е и държавен глава на Австралия от общо 14 страни и територии отвън Англия, въпреки че ролята му е значително церемониална.

Хора от цяла Австралия отдадоха респект на умрялата кралица Елизабет Втора, която беше най-дълго управлявалият английски монарх, задържал се на трона седем десетилетия.

В знак на респект австралийските флагове бяха спуснати на половина през вчерашния ден, а 96 топовни салюта, по един за всяка година от живота на кралицата, отекнаха в двора на Народното събрание.

Албанезе, който преди се е изказвал в поддръжка на републиката, през вчерашния ден изрази съболезнования за гибелта на кралицата.

" Днес е ден за един-единствен въпрос и той е да отдадем респект на кралица Елизабет Втора ", сподели министър председателят.

Кралицата постоянно посещаваше Австралия по време на ръководството си, като направи 16 визити там - първата през 1954 година, а последната - през 2011 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР